top of page

מחית פרלינה (נוגט אגוזי לוז) ביתית משגעת

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 6 ביוני 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

אחד מהמרכיבים האהובים עלי הם אגוזי הלוז. הם משתלבים מצוין כמעט בכל קינוח אבל בעיקר משדרגים ומקפיצים קינוחי שוקולד. מי שעקב אחרי ודאי שם לב לאהבה שלי לנוטלה שמגדירה בממרח אחד את השילוב המדהים בין אגוזי לוז לשוקולד.


מחית פרלינה, או בשמה הנוסף נוגט, נוצרת מתערובת של אגוזי לוז טחונים בשילוב סוכר, או יותר נכון, קרמל.

אפשר להכין גם פרלינה שקדים באותה הצורה והטעם מדהים אבל אנחנו היום בענייני אגוזי לוז.


יש שמכינים את הקרמל בנפרד וטוחנים את האגוזים הקלויים ביחד עם שברי הקרמל. זו כנראה הדרך הפשוטה והקלה יותר אבל אני מתחברת יותר לטעם שמתקבל כשמקרמלים את האגוזים בעצמנו וטוחנים אותם כשהם מצופים כולם בסוכר מקורמל בצבע זהוב.


אפשר להשיג במגוון חנויות לחומרי גלם אגוזי לוז קלויים וקלופים, כך שניתן לחסוך את שלב הקלייה.


ומה אפשר לעשות עם מחית פרלינה אתם שואלים?

אפשר להשתמש כמילוי לפרלינים או לכל חטיף שוקולד אחר, לזלף מעל קינוחים ולהקפיץ את הטעם שלהם, אפשר גם להוסיף לתוכו שוקולד מומס וליצור נוגט אגוזים ושוקולד או פשוט לנשנש בכפית כי הטעם ממכר!




מחית פרלינה לוז

מרכיבים (כוס מלאה של מחית):


  • 250 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים

  • 35 גרם מים

  • 170 גרם סוכר

  • רבע כפית מלח

  • אופציונלי: חצי כפית תמצית וניל


הכנה:

  1. בסיר קטן מחממים סוכר ומים עד שכל הסוכר נמס

  2. מוסיפים את האגוזים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב עד שכל האגוזים מתכסים בסוכר ומתחילים להתקרמל

  3. כדי לזרז את התהליך (לא חובה) מעבירים למחבת שטוחה וממשיכים עד שהאגוזים מכוסים בקרמל זהוב

  4. מסירים מהאש ומצננים כ10 דקות

  5. מעבירים לבלנדר, מוסיפים את המלח ותמצית הוניל וטוחנים עד לקבלת תערובת קרמית ואחידה


את המחית ניתן לשמור בקופסה סגורה במקרר.


בהצלחה!








פוסטים אחרונים

הצג הכול
קרם ברולה (קפוא) בציפוי שוקולד

אם קרם ברולה כשלעצמו לא מספיק מושחת, מצאתי דרך להפוך אותו למושחת עוד יותר. במקום סוכר מקורמל (ברולה), ציפיתי בשכבת שוקולד מפנקת כשמתחת...

 
 
 

Comments


bottom of page