top of page

מיני קיורטוש נוטלה

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 5 במרץ
  • זמן קריאה 2 דקות

‎קיורטוש הוא אחד הקינוחים האהובים ביותר – בצק שמרים אוורירי שמתעטף בקריספיות מתוקה ונאפה סביב גליל עד שהוא מקבל צבע זהוב ומרקם מושלם.


‎במתכון הזה, לקחתי את הבצק האהוב שלי והפכתי אותו למיני קיורטוש ביתי. הבצק מקבל מריחה נדיבה של נוטלה, מגולגל סביב גליל ונאפה עד שהופך למעדן ממכר – קריספי מבחוץ, רך ומלא בשוקולד מבפנים. זה לא רק טעים, אלא גם נראה מרהיב ויכול להיות קינוח מושלם לאירוח או פינוק אישי.


‎אז בואו נאפה יחד – כי אין כמו הריח של קיורטוש טרי שמתמלא בניחוחות של חמאה, סוכר וקקאו.



מיני קיורטוש נוטלה

מרכיבים (כ-10 יחידות):


אביזרים:
  • מיקסר ללישת בצק

  • מערוך

  • קונטסים לאפייה (אפשר גם לאלתר גלילים מנייר כסף)

  • לנוחות החיתוך- גלגלת פיצה


לבצק שמרים:
  • 300 גרם קמח

  • 50 גרם סוכר

  • 5 גרם שמרים יבשים

  • ביצה

  • 60 גרם חלב

  • 30 גרם מים

  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • רבע כפית מלח


להברשת הבצק:
  • ביצה

  • חצי כוס סוכר


למילוי נוטלה:

  • 3 כפות גדושות נוטלה

  • חצי כוס שברי אגוזי לוז קלויים


למילוי קרם נוטלה:

  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל)

  • 3 כפות גדושות של נוטלה


לקישוט (לא חובה):
  • 50 גרם שוקולד לבחירה (אפשר כמה סוגים)

  • כפית חמאה


הכנה:

בצק שמרים (לילה לפני):

  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה והמלח

  2. מוסיפים חמאה ומלח וממשיכים את הלישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות קערת המיקסר (כ-10 דקות)

  3. מעבירים לקערה מקומחת ואוטמים בניילון נצמד

  4. מעבירים למקרר למשך כ-8 שעות


מילוי קרם נוטלה

  1. מקציפים חצי מהמיכל שמנת במיקסר עם בלון הקצפה

  2. בקערה נפרדת מערבבים את הנוטלה עם החצי הנותר של השמנת ומקציפים

  3. מקפלים את התערובת עם הנוטלה לתוך הקצפת עד שמתקבל קרם אוורירי בצבע מוקה


מילוי והרכבה:

  1. מרדדים את הבצק לצורת מלבן וחותכים את הקצוות לקבלת מרובע

  2. מורחים נוטלה ומקפלים לחצי כך שתיווצר שכבה כפולה של בצק עם נוטלה באמצע

  3. בעזרת גלגלת פיצה חותכים לרצועות ברוחב אצבע בערך

  4. מלפפים רצועות על הקונוס או הגליל המאולתר

  5. מורחים ביצה ומגלגלים בתוך קערה עם סוכר

  6. מניחים על תבנית מעל נייר אפייה


אפייה:

  1. אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות בצכנעת טורבו למשך כ20 דקות או עד שמקבלים הזהבה וציפוי פריך.


מילוי:

  • בעזרת שקית זילוף או אפילו עם כפית, ממלאים את הקונוסים בקרם נוטלה שהכנו ומניחים בחזרה על התבנית לקישוט


קישוט:

  • ממיסים שוקולד וחמאה במיקרו בפולסים של 20 שניות

  • מערבבים ומכניסים לשקית זילוף

  • מזלפים פסים לקישוט הקונוסים שלנו


את הקיורטוש הכי כדאי וטעים לאכול במקום אבל בהחלט אפשר לאחסן במקרר ליום יומיים ולהוציא כרבע שעה לפני הגשה


בתאבון!








Comments


bottom of page