top of page

עוגיות פיננסייר

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 26 במרץ 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 12 באפר׳ 2023

מתכון צרפתי מפנק ומעולה לכל אוהבי העוגיות.

עוגיות פיננסייר הן עוגיות טעימות, עשירות בטעם השקדים ועם מעטפת זהובה המאפיינת אותן, הן בעלות מרקם ענני ועדין ומושלמות עם קפה או תה בבוקר או בכל עת.

במתכון הבא, אפרט לכם את השלבים להכנת העוגיות הללו מאפס, כדי שתוכלו להפתיע את החברים והמשפחה עם עוגיות איכותיות ולא מורכבות לאפייה.

בואו נתחיל!



עוגיות פיננסייר צרפתיות

מרכיבים (כ-40 עוגיות/2 תבניות סיליקון):


אביזרים:
  • תבנית סיליקון עם שקעים בצורת מלבנים או כל תבנית סיליקון אחרת עם שקעים

  • מעבד מזון עם להב מפלסטיק (לערבול)

  • שקית זילוף (אפשר למלא את השקעים גם בעזרת כפית)


לעוגיות:
  • 50 גרם קמח שקדים

  • 50 גרם קמח לבן

  • 100 גרם אבקת סוכר

  • כפית וחצי גרידת תפוז (או לימון כתחליף לא רע)

  • 30 גרם / 2 כפות אגוזי לוז קלויים טחונים

  • 4 חלבוני ביצה (120 גרם)

  • כפית תמצית וניל

  • 150 גרם חמאה

לקישוט:
  • אבקת סוכר

הכנה:

  1. על מחבת ממיסים את החמאה עד להשחמה ומצננים

  2. במיקסר או במעבד מזון עם להב מפלסטיק מקציפים במשך דקה עד שתי דקות את החלבונים לקצף נוזלי

  3. מוסיפים לחלבונים את הקמח הלבן, קמח השקדים, האגוזים הטחונים, אבקת הסוכר, תמצית הניל וגרידת התפוז ומערבבים במעבד המזון עד לאיחוד

  4. מוסיפים לתערובת את החמאה וממשיכים בערבול למסה אחידה

  5. מעבירים לשקית זילוף ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה (ניתן לוותר על שלב זה אך המסה תהיה נוזלית וחמה ופחות מגובשת)

  6. מזלפים את התערובת לתבנית סיליקון

  7. אופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהעוגיות משחימות מעט

  8. מחכים לצינון מוחלט ומחלצים מהתבנית

  9. לקישוט אפשר לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה









Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.
bottom of page