top of page

עוגיות סנדוויץ נוטלה

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 29 ביוני
  • זמן קריאה 1 דקות

אני חושבת שעוגיות סנדוויץ לא ימאסו לעולם.

מה יותר כיף משתי שכבות של בצק חמאה פריך שבינהן שכבת נוטלה רכה ומתוקה בדיוק בכמות המושלמת, לא כבד מדי אבל מספק בול ברגע שבא משהו קטן ומתוק עם הקפה.


עוגיות סנדוויץ נוטלה

מרכיבים (כ-40 ריבועים קטנים):


לבצק פריך:
  • ביצה

  • חלמון ביצה

  • 300 גרם קמח לבן

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 100 גרם אבקת סוכר

  • 3 כפות גדושות קקאו

למילוי :
  • 3 כפות גדושות של ממרח נוטלה

הכנה:

  1. במיקסר מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר

  2. מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים לקבלת פירורים

  3. מוסיפים את הביצה והחלמון וממשיכים בערבוב רק עד לקבלת בצק אחיד

  4. מכניסים לקירור למשך חצי שעה

  5. מוציאיםו מרדדים בין 2 ניירות אפייה לצורה של ריבוע (הכמות תספיק ל2 ריבועים/ 2 נגלות)

  6. מרימים נייר אפייה אחד וחושפים את הריבוע שנוצר

  7. חותכים את הריבוע באמצע וחוצים אותו לשני מלבנים כאשר הם עדיין יושבים זה לצד זה על נייר אפייה

  8. מורחים נוטלה על אחד המלבנים (על צד אחד)

  9. מקפלים את המלבן השני מעל זה שמרחנו עליו נוטלה כך שנוצר סנדוויץ נוטלה גדול ומלבני, מהדקים טיפה את הנייר אפייה ומכניסים למקפיא ל5 דקות

  10. בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים ריבועם קטנים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה

  11. אופים על חום של 170 למשך כרבע שעה עד שהעוגיות משחימות מעט

  12. מצננים כ20 דקות בטמפרטורת החדר לפני הגשה


טיפ חשוב לעבודה עם בצק פריך:

הבצק מלא חמאה ונוטה להיות דביק, לכן יש לעבוד עם הבצק כשהוא קר. במידה ומתחיל להיות קשה לעבוד עם הבצק יש להכניס אותו למקפיא ל5 דקות ואז להמשיך.


בתאבון ❤️






Comments


bottom of page