מגולגלות פיסטוק-שוקולד פרה
- Sapir Dar
- לפני יומיים
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: לפני 8 שעות
את העוגיות האלו הכנתי כשחיפשתי משהו קליל להביא לקינוח של ארוחת שישי, היתה לי בערך שעה פנויה לאפייה וניסיתי לחשוב על משהו מהיר יחסית להכנה אבל גם מיוחד וסופר טעים.
מי שעוקב ומכיר את הבצק הפריך שלי יודע שהוא מככב ובעיני מנצח, אין לו תחליף!
מעט קשה לעבוד איתו בימי הקיץ החמים אבל הטעם והפריכות שלו שווה את הכל.
אז הלכתי על מגולגלות עם ממרח פיסטוק והפתעה באמצע - שוקולד פרה.
חובבי השוקולד דובאי יסכימו שהשילוב בין פיסטוק לשוקולד חלב הוא שילוב מיוחד וטעים.
(כמובן שאפשר להשתמש בכל שוקולד חלב אחר או להתפרע עם שוקולד לבן או מריר לאוהבים)

מגולגלות פיסטוק-שוקולד
מרכיבים (2 רולדות של מגולגלות - כ20 יחידות גדולות):
לבצק פריך:
ביצה
חלמון ביצה
300 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
למילוי :
3 כפות גדושות של ממרח פיסטוק מתוק (לפעמים נמכר גם במחית פיסטוק ושוקולד לבן)
2 חבילות שוקולד חלב
הכנה:
במיקסר מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר
מוסיפים את הקמח והקקאו ומערבבים לקבלת פירורים
מוסיפים את הביצה והחלמון וממשיכים בערבוב רק עד לקבלת בצק אחיד
מכניסים לקירור למשך חצי שעה
מוציאים ומרדדים בין 2 ניירות אפייה לצורה של ריבוע (הכמות תספיק ל2 ריבועים/ 2 נגלות)
מרימים נייר אפייה אחד וחושפים את הריבוע שנוצר
מורחים ממרח פיסטוק על הבצק המרודד ומניחים מעל שורה של שוקולד חלב לרוחב הבצק בקצה התחתון שלו
מתחילים לגלגל: בעזרת נייר האפייה מקפלים את החלק החיצוני מעל שורת השוקולד כך שתכוסה לגמרי
עכשיו מגיע החלק המאתגר - מרימים את ניר האפייה חזרה אחורה ומפרידים אותו בעדינות מהבצק כל שתיווצר מעין שורה אחת שמכוסה וכל יתר הבצק ישאר חשוף עם ממרח הפיסטוק וכך חשפנו חלק נוסך של נייר האפייה
ממשיכים בגלגול בעזרת נייר האפייה - כל פעם חושפים שורה נוספת, כך עד שנוצרת מעין רולדה סגורה
מכניסים למקפיא ל10 דקות
אופים על חום של 170 למשך כ25 דקות שעה עד שהרולדות משחימות מעט
מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר וכאשר הרולדות עדיין חמות אבל לא מאוד - משתמשים בשפכטל/סכין גדולה וחותכים פרוסות
מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים (ניתן לשמור בקופסא אטומה מחוץ למקרר)
טיפ חשוב לעבודה עם בצק פריך:
הבצק מלא חמאה ונוטה להיות דביק, לכן יש לעבוד עם הבצק כשהוא קר. במידה ומתחיל להיות קשה לעבוד עם הבצק יש להכניס אותו למקפיא ל5 דקות ואז להמשיך.
בתאבון ❤️
תגובות