top of page

גביניות - מאפה שמרים גבינה מתוק

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 21 במאי 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 3 ביוני 2023

אם יש משהו שגורם לבית להרגיש כמו מאפיה זה הריח של גביניות מתוקות שנאפות בתנור.

מאפה שמרים מתוק מבצק חלבי במילוי גבינה וזיגוג של סירופ סוכר שאי אפשר לעמוד בפניו כשיוצא מהתנור.


את הבצק מכינים לילה לפני ונותנים לו לתפוח במקרר למשך 8 שעות.

אפשר גם להכין את מילוי הגבינה מראש ולאחסן במקרר ליום יומיים.




גביניות מתוקות

מרכיבים (כ15 גביניות):


אביזרים:
  • מיקסר ללישת בצק

  • מערוך


לבצק שמרים:
  • 300 גרם קמח

  • 50 גרם סוכר

  • 5 גרם שמרים יבשים

  • ביצה

  • 60 גרם חלב

  • 30 גרם מים

  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • רבע כפית מלח


להברשת הבצק:
  • ביצה

  • כף חלב


למילוי:
  • יחידה (250 גרם) גבינה כחושה כמו ״טוב טעם״

  • 50 גרם סוכר (חצי כוס חד פעמית)

  • חלמון ביצה קטנה

  • ביצה קטנה או חצי ביצה

  • כפית תמצית וניל

  • 2 כפות שטוחות קורנפלור


לזיגוג:
  • חצי כוס סוכר

  • חצי כוס מים


הכנה:


בצק שמרים (לילה לפני):

  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה והמלח

  2. מוסיפים חמאה ומלח וממשיכים את הלישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות קערת המיקסר (כ-10 דקות)

  3. מעבירים לקערה מקומחת ואוטמים בניילון נצמד

  4. מעבירים למקרר למשך כ-8 שעות


סירופ סוכר לזיגוג:

  1. מרתיחים בסיר את המים והסוכר

  2. מערבבים עד שהסוכר כולו נמס

  3. מעבירים למקרר לצינון מוחלט


מילוי גבינה:

  1. מעבירים את כל מרכיבי המלית לקערה

  2. מערבבים בעזרת כף או מרית קשיחה עד לקבלת תערובת אחידה ולא נוזלית


מילוי והרכבה:

  1. מרדדים את הבצק לצורת מלבן

  2. בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים לריבועים שווים ברוחב כ9 ס״מ

  3. מניחים כפית ממלית הגבינה במרכז כל ריבוע

  4. סוגרים 2 פינות נגדיות אחת מעל השניה כמעין מעטפה. (כדי שהבצק לא יפתח באפיה אפשר להדביק באמצעות ביצה טרופה)

  5. מכסים ומתפיחים כשעה בטמפ׳ החדר


אפייה והגשה:

  1. לאחר ההתפחה מברישים בביצה טרופה עם כף חלב

  2. אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך כרבע שעה או עד שהגביניות מזהיבות

  3. בעזרת מברשת או כף מזגגים את הגביניות כשהן חמות בסירופ סוכר

  4. מצננים בטמפ החדר



בתאבון!









Comments


bottom of page