מקלות פרמז'ן פריכים
- Sapir Dar
- 23 במאי
- זמן קריאה 1 דקות
מי שכבר עוקב תקופה אולי מכיר את העוגיות חמאה המלוחות שלי ומי שמכיר קצת יותר בטח יודע שהן עשויות מהבצק הפריך שלי שאני כל כך אוהבת. הפעם הפכתי את הנשנוש הממכר הזה למקלות פרמז'ן פריכים שגם אפשר לטבול בגבינה לבנה או מטבל אחר שאתם אוהבים וזה פשוט נשנוש שאי אפשר להפסיק לאכול! וגם כיפי מאוד לאירוח.

מקלות פרמז'ן
מרכיבים (כ-20 יחידות):
לבצק פריך:
ביצה קטנה או בינונית
חצי חלמון ביצה
150 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית וחצי מלח
2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
לקישוט:
כף גבינת פרמז'ן מגורדת
הכנה:
במיקסר מערבבים את החמאה והקמח עד לקבלת פירורים, במידה ולא מתקבלים פירורים והמסה רכה מדי יש להוסיף מעט קמח
מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים לאיחוד
מוסיפים את המלח והגבינה המגורדת וממשיכים בערבוב רק עד לקבלת בצק (אין צורך ללוש)
מרדדים לצורת מלבן בין שני ניירות אפייה
מפזרים גבינה מגורדת, מהדקים מעט עם הידיים/מערוך או עם נייר האפייה ומכניסים למקפיא ל5 דקות
בעזרת רולר פיצה או סכין חלקה חותכים לרוחב המלבן רצועות כך שמקבלים מקלות
מסדריך על נייר אפייה עם מעט רווח בין המקלות ואופים על חום של 170 למשך כעשרים דקות או עד שהמקלות מזהיבים מעט
טיפ חשוב לעבודה עם בצק פריך:
הבצק מלא חמאה ונוטה להיות דביק, לכן יש לעבוד עם הבצק כשהוא קר. בכל שלב- במידה ומתחיל להיות קשה לעבוד עם הבצק יש להכניס אותו למקפיא ל5 דקות ואז להמשיך.
בתאבון 😊





