top of page

שבלולי שמרים במילוי קרם שקדים או נוטלה עם שברי אגוזים

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 12 בדצמ׳ 2024
  • זמן קריאה 2 דקות

אין כמו ריח של שמרים טריים שמתפשט במטבח וממלא את הבית בתחושת חמימות וניחוח מענג.

השבלולים האלו משלבים בצק רך, מילוי עשיר, וטאץ’ מתוק של סירופ סוכר מעל – מה שהופך אותם לקינוח מושלם או פינוק ליד הקפה.

המתכון הזה יעניק לכם כ-25 שבלולים מושלמים – כל אחד מהם יכול להתמלא בקרם שקדים מעודן או נוטלה עשירה עם שברי אגוזי לוז.




שבלולי שמרים

מרכיבים (כ-25 יחידות):


אביזרים:
  • מיקסר ללישת בצק

  • מערוך

  • רינגים לאפייה או תבנית סיליקון עם שקעים עגולים

  • לנוחות החיתוך- גלגלת פיצה


לבצק שמרים:
  • 300 גרם קמח

  • 50 גרם סוכר

  • 5 גרם שמרים יבשים

  • ביצה

  • 60 גרם חלב

  • 30 גרם מים

  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • רבע כפית מלח


להברשת הבצק:
  • ביצה

  • כף חלב


למילוי קרם שקדים:
  • 200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (לא מומסת לגמרי)

  • 200 גרם אבקת סוכר

  • 200 גרם קמח שקדים/שקדים טחונים

  • 2 ביצים

  • 2.5 כפות קורנפלור

  • למילוי שקדים שוקולד: חצי כוס פתיתי שוקולד מריר/חלב/לבן לבחירה


למילוי נוטלה ושברי אגוזים:

  • 2 כפות גדושות נוטלה

  • חצי כוס שברי אגוזי לוז קלויים


לזיגוג:
  • חצי כוס סוכר

  • חצי כוס מים


הכנה:


בצק שמרים (לילה לפני):

  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה והמלח

  2. מוסיפים חמאה ומלח וממשיכים את הלישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות קערת המיקסר (כ-10 דקות)

  3. מעבירים לקערה מקומחת ואוטמים בניילון נצמד

  4. מעבירים למקרר למשך כ-8 שעות


סירופ סוכר לזיגוג:

  1. מרתיחים בסיר את המים והסוכר

  2. מערבבים עד שהסוכר כולו נמס

  3. מעבירים למקרר לצינון מוחלט


קרם שקדים:

  1. מעבירים את כל מרכיבי המלית לקערה

  2. במיקסר או בעזרת כף/מרית, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (מתקבל מעין ממרח שקדים)

  3. 2 כפות פרוסות שקדים מולבנים


מילוי והרכבה:

  1. מרדדים את הבצק לצורת מלבן וחותכים את הקצוות לקבלת מלבן סימטרי באורך של כ30 ס״מ

  2. בעזרת גלגלת פיצה חותכים לרצועות ברוכב כ2.5-3 ס״מ

  3. מורחים על כל רצועה את קרם השקדים או הנוטלה

  4. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים או שברי אגוזי לוז

  5. מגלגלים כל רצועה לשבלול

  6. מניחים כל שבלול בתוך רינג או בתבנית השקעים כך שהשבלולים שוכבים

  7. מתפיחים כ20 דק בטמפ החדר


אפייה ראשונה:

  1. אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך 10 דקות. אם יש משטח סילפאט כדאי להניח מעל השבלולים בזמן אפיה כדי למנוע מהם לעלות יותר מדי ולגלוש מהרינגים


אפייה שניה:

  1. מוציאים מהתנור, מורחים ביצה וקרם שקדים/נוטלה ומפזרים שקדים/אגוזים

  2. אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך כ20 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב

  3. בעזרת מברשת או כף מזגגים את השבלולים כשהם חמים בסירופ סוכר

  4. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים


השבלולים הכי טעימים ביום ההכנה, אך ניתן לשמור בקופסה אטומה ולהחזיר למעט חימום בתנור לפני ההגשה.


בתאבון!








Comments


bottom of page