top of page

דונאטס שוקולד וסוכריות

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 29 בדצמ׳ 2024
  • זמן קריאה 2 דקות

חנוכה כבר כאן, ויחד עם הסופגניות הקלאסיות החלטתי להכין הפתעה מיוחדת לאחיין שלי הקטן, שמכור לדונאטס.

לקחתי את מתכון הבצק המושלם לסופגניות ויצרתי ממנו דונאטס מדהימים, שטבלתי בציפוי שוקולד וסוכריות צבעוניות שילדים פשוט לא יכולים לעמוד בפניהן.


המתכון קל יחסית להכנה ומתאים במיוחד להכנה עם הילדים במטבח - הם יכולים לעזור לקרוץ צורות, לטבול בציפוי ולהתפנק מהתוצאה המהממת.


אז אם גם אתם מחפשים דרך יצירתית לשדרג את חג החנוכה שלכם ולהוסיף קצת צבע וכיף לשולחן החג, זה המתכון המושלם בשבילכם!

 


דונאטס שוקולד וסוכריות צבעוניות


מרכיבים (כ-15 יחידות):


אביזרים:

  • מיקסר

  • סיר לטיגון

  • קורץ עגול או כוס בקוטר 8-10 סמ

  • קורץ עגול קטן בקוטר של כ3 סמ


לבצק:
  • 500 גרם קמח

  • 50 גרם (4 כפות) סוכר

  • 8 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)

  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר

  • 100 גרם חמאה רכה אך לא נוזלית (מוציאים מהמקרר חצי שעה לפני)

  • 150 מ"ל חלב פושר

  • קורט מלח

  • שמן לטיגון עמוק

  • לטיגון מושלם- וודקה/אלכוהול ניטרלי אחר לשתיה


לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד, איזה שרוצים

  • כף שמן

  • סוכריות צבעוניות לקישוט (גם שוקולד קצוץ הולך מעולה)


הכנה:


מכינים את הבצק:

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המלח על מהירות בינונית עד לאיחוד

  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש מעט לאיחוד

  3. לטיגון מושלם- מוסיפים כף אלכוהול ללא טעם לשתיה (וודקה למשל)

  4. ממשיכים בלישה עד לקבלת בצק חלק שנפרד מהדפנות

  5. מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר גם לילה במקרר)

  6. מרדדים את הבצק לעובי של כסנטימטר אחד

  7. קורצים עיגול גדול ובתוכו את העיגול הקטן ומחלצים כך שתישאר צורה של חישוק

  8. מניחים על ריבועי נייר אפייה משומנים בנפרד (כדי שיהיה קל להכניס לסיר טיגון מאוחר יותר)

  9. מניחים להתפחה כשעה או עד שהדונאטס מכפילים את נפחם

  10. מחממים שמן עמוק בסיר

  11. מעבירים את הדונאטס לטיגון בסיר כ2-3 דקות בכל צד כשהם זהובים והופכים

  12. מעבירים לצינון על נייר סופג


ציפוי:


  • ממיסים שוקולד עם כף שמן במיקרו בפולסים של 30 שניות

  • מעבירים לקערה בקוטר מעט גדול מקוטר הדונאטס שלנו

  • טובלים כל יחידה בשוקולד כך ומניחים בצד

  • מפזרים סוכריות צבעוניות ומגישים



בהצלחה!

Comments


bottom of page