חטיף קוקוס חמאת בוטנים ושוקולד (טבעוני)
- Sapir Dar
- 19 באוק׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
לטבעונים שביננו, או למי שמחפש משהו טעים עם הקפה שגם ישב טוב על המצפון, החטיף הזה טבעוני, לא מכיל תוספת סוכר, יש בו אפילו מעט מליחות ואת המתיקות שלו מקבל מהשוקולד המריר.
מדובר בתחתית של קוקוס קלוי עם חמאת בוטנים (שילוב גאוני שפגשתי ברשת פעם) ומעל שכבת שוקולד מריר שהומס עם מעט שמן קוקוס והופך אותו לרך ונמס בפה.
כמובן שאפשר להפוך אותו לחלבי ולהשתמש בכל סוג שוקולד שרוצים.

חטיף קוקוס חמאת בוטנים ושוקולד
מרכיבים (כ-15 יחידות קטנות):
לבסיס:
100 גרם קוקוס טחון
2 כפות גדושות חמאת בוטנים
כף שמן קוקוס
אפשרי: חצי כפית מלח
לשכבת השוקולד:
שליש כוס שוקולד מריר
כף וחצי שמן קוקוס
הכנה:
קולים את הקוקוס על מחבת: על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד לקבלת צבע זהוב אחיד
מעבירים לקערה ומערבבים עם 2 כפות חמאת בוטנים, מעט מלח וכף שמן קוקוס
ממלאים שכבה בתבניות אישיות עד חצי הגובה ומהדקים (אפשר בתבנית סיליקון/במנג׳טים או כל כלי שרוצים)
מעבירים למקפיא ל10 דקות
ממיסים את השוקולד ושמן הקוקוס בפולסים של 20 שניות במיקרוגל (בין לבין מערבבים לאיחוד)
בעזרת שקית זילוף או אפילו כפית מזלפים שכבה של שוקולד מומס מעל שכבת הקוקוס ומעבירים למקרר להתייצבות של שעה-שעתיים
מאחסנים במקרר ומוציאים כמה דקות לפני הגשה (השוקולד עם שמן הקוקוס נמס מהר מחוץ למקרר)
בתאבון (:
Comentarii