מיני פאי שוקולד אישי (טארטלט שוקולד)
- Sapir Dar

- 11 בנוב׳
- זמן קריאה 2 דקות

הטארטלט הזה הוא ביס של ממתק מושלם. דמינו פינגר פוד בצורת פאי שוקולד קטנטן ואישי עשוי בצק פריך נמס בפה, ממולא בפאדג׳ שוקולד מריר עם הפתעה של 2 פתיתי שוקולד לבן באמצע.
אני ממליצה תמיד להשתמש בשוקולד מריר 60% לטעם שוקולדי עשיר אך אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר סטנדרטי.
אפשר להכין את הטארטלטים גם כקינוח פרווה מעולה על ידי שימוש בתחליפים,
לגרסת הפרווה השתמשו בתחליפים המצויינים ליד כל מרכיב רלוונטי.
טארטלט שוקולד
זמן הכנה: כשעה
מרכיבים (כ20 יחידות קטנות):
אביזרים:
תבניות שקעים עגולים או כל תבניות אפייה קטנות מתאימות
מיקסר/מעבד מזון
לבסיס:
ביצה
חלמון ביצה
300 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות (לגרסת פרווה השתמשו בתחליף כמו נטורינה)
100 גרם אבקת סוכר
לשכבת הפאדג׳:
250 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
50 גרם חמאה (לגרסת פרווה: שמן קוקוס או תחליף חמאה צמחי כמו נטורינה)
3 כפות קמח שקדים
2 כפות סוכר (אפשר לוותר אם אוהבים מריר)
תוספת נחמדה
רבע כוס פתיתי שוקולד לבן / חצאי קוביות שוקולד לבד (לא מתאים לגרסת פרווה)
הכנה:
לבסיס:
במיקסר מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר
מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת פירורים
מוסיפים את הביצה והחלמון וממשיכים בערבוב רק עד לקבלת בצק אחיד
מכניסים לקירור למשך חצי שעה
מוציאים ומרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ-4 מ״מ.
קורצים עיגולים קטנים בקוטר מעט גדול יותר מהתבניות שלנו
מניחים כל עיגול בתבנית ובעדינות מהמסגרת למרכז מהדקים כך שהבצק יקבל את הצורה של התבנית וימלא את התחתית והמסגרת שלה - מסדרים בעזרת האצבעות
בעזרת מזלג/קיסם יוצרים מספר חורים בתחתית
מעבירים למקפיא לזמן הכנת המילוי
לשכבת הפאדג׳:
טורפים את הביצים והסוכר בקערה
ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל בפולסים של 20 שניות או בקערה מעל סיר עם מים רותחים על להבה נמוכה (בן מארי) תוך כדי ערבוב
מוזגים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד לתערובת הביצים וטורפים במהירות עד לאיחוד מלא
מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים לאיחוד
מוציאים את תחתיות הבצק מהמקפיא וממלאים במילוי השוקולד בעזרת כפית או שקית זילוף
מטביעים חתיכת שוקולד לבן קטנה בכל אחד מהטארטלטים
אופים בחום של 150 מעלות למשך 20 דקות
מוציאים מהתנור לצינון מוחלט לאחר שמתקרר לגמרי ניתן לחלץ מהתבניות ולהגיש
בהצלחה!









תגובות