top of page

טארטלט פיסטוק / דובדבן / לימון וקרם גבינה וקוקוס

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 19 במאי 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

הקינוח הזה מורכב משילוב של שכבות שכל אחת בנפרד היא קינוח כשלעצמו שאני מאוד אוהבת: בצק פריך, גנאש שוקולד לבן ופירות וקרם גבינה וקוקוס.


טארטלטים הם מאפים אישיים בצורה של תחתיות או מעין כוסות מבצק מאוד פריך, נימוח ומעט פירורי. הם ממולאים בד״כ בשכבה של קרם, משלבים פירות או שוקולד ומוגשים כקינוח אישי.


את הטארטלטים האלו מילאתי בגנאשים של שוקולד לבן ופירות (לימון, פיסטוק ודובדבן) וזילפתי מעל טופ של קרם גבינה וקוקוס.

את תחתיות הטארטלטים ניתן להכין במגוון תבניות/רינגים ואפילו תבנית שקעים מסיליקון יכולה לעבוד.

חשוב להקפיד לצנן אותן לחלוטין לפני שמחלצים מהתבניות או הרינגים וכמובן לפני המילוי.


*לעבודה נוחה עם הבצק הפריך: על הבצק להיות קר לאורך כל זמן העבודה איתו, במידה והופך דביק ולא נח לעבודה יש להכניס אותו לקירור למספר דקות או למקפיא ולהמשיך לעבוד.


במידה ומכינים את שלושת סוגי הגנאשים, מחלקים את השוקולד ל3 קערות, מרתיחים את השמנת פעם אחרת ומחלקים ל3 ואז ממשיכים לפי כל מתכון.




טארטלט פיסטוק / דובדבן / לימון וקרם גבינה וקוקוס

מרכיבים (15 יחידות בקוטר 5 ס״מ):


לתחתיות בצק פריך:
  • 220 גרם קמח לבן

  • 70 גרם אבקת סוכר

  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 1.5 חלמון ביצה גדול או 2 קטנים


לקרם גבינה וקוקוס:
  • 2 כפות גבינה לבנה

  • חצי מיכל גבינה שמנת (175 גרם)

  • כוס אבקת סוכר

  • כוס קוקוס טחון

  • 20 גרם (כף וחצי) חמאה רכה


לגנאש שוקולד לבן ודובדבן:
  • 100 גרם שוקולד לבן

  • 30 מ״ל (רבע מיכל) שמנת מתוקה להקצפה

  • כף מחית דובדבנים (ניתן להכין באמצעות בישול קצר של דובדבנים קפואים מהסופר וטחינה שלהם בבלנדר)


לגנאש שוקולד לבן ולימון:
  • 100 גרם שוקולד לבן

  • 50 מ״ל (רבע מיכל) שמנת מתוקה להקצפה

  • כף גרידת לימון


לגנאש שוקולד לבן ופיסטוק:
  • 70 גרם שוקולד לבן

  • 50 מ״ל (רבע מיכל) שמנת מתוקה להקצפה

  • כף מחית פיסטוק


הכנה:


תחתיות בצק פריך:
  1. במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, החמאה ואבקת הסוכר עד לקבל פירורים

  2. מוסיפים את החלמון וממשיכים בערבול רק עד ליצירת בצק ראשוני אחיד (התערובת תתאחד ותהפוך לגוש אחד)

  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעה לפחות

  4. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ3-4 מ״מ

  5. קורצים עיגולים בקוטר שגדול בכ-1 ס״מ מקוטר התבניות או הרינגים שלנו

  6. מהדקים עיגולי הבצק לתחתית ודפנות התבניות או הרינגים

  7. בעזרת מזלג מחוררים חורים קטנים בתחתית הבצק ומכניסים למקפיא ל5 דקות

  8. אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 15 דקות או עד להזהבה קלה


קרם גבינה וקוקוס:
  1. בקערה או במעבד מזון מערבבים את כל החומרים (קוקוס, גבינות, אבקת סוכר וחמאה)

  2. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן


גנאש שוקולד לבן ודובדבן:
  1. מרתיחים את השמנת על הגז

  2. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הלבן בקערה וממתינים כדקה

  3. בעזרת מטרפה מאחדים את השמנת והשוקולד הלבן עד לאיחוד מלא

  4. מוסיפים את מחית הדובדבן

  5. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות


גנאש שוקולד לבן ולימון:
  1. מרתיחים את השמנת על הגז

  2. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הלבן בקערה וממתינים כדקה

  3. בעזרת מטרפה מאחדים את השמנת והשוקולד הלבן עד לאיחוד מלא

  4. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים

  5. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות


גנאש שוקולד לבן ופיסטוק:
  1. מרתיחים את השמנת על הגז

  2. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד הלבן בקערה וממתינים כדקה

  3. בעזרת מטרפה מאחדים את השמנת והשוקולד הלבן עד לאיחוד מלא

  4. מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים

  5. מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות


הרכבה והגשה:
  1. מוציאים את הגנאשים מהמקרר כשעה לפני המילוי כדי שיתרככו

  2. ממלאים את התחתיות בגנאשים בצורה הבאה: מזלפים את הגנאש כך שימלא את כל התחתית ובעזרת מרית/סכין מריחה/כף משטחים מבפנים החוצה כך שהגנאש יכסה את כל התחתית

  3. מזלפים קרם גבינה וקוקוס מעל ומגישים


בתאבון! 😋








Comments


bottom of page