top of page

טארטלטים של שקדים

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 29 באוק׳
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: לפני 5 ימים

מדובר בקינוח אישי מושלם לחובבי השקדים וגם למי שפחות.

טארטלטים הם בעצם טארטים אישיים קטנים שאפשר לאכול בכמה ביסים.

מעולה לאירוח ותמיד נראה מזמין ומגרה.

הבסיס של הטארט שקדים האישי הזה עשוי מהבצק הפריך המושלם שאני משתמשת בו המון, הוא נימוח ומתפורר ומעליו קרם שקדים אפוי עם קישוט של פרוסות שקדים.







טארטלט שקדים

זמן הכנה: כשעה וחצי - שעתיים


מרכיבים (כ15 יחידות בקוטר 7 ס״מ):


אביזרים:
  • מיקסר

  • תבניות אפייה קשיחות אישיות


לבסיס:
  • ביצה

  • חלמון ביצה

  • 300 גרם קמח לבן

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 100 גרם אבקת סוכר


לקרם שקדים:
  • 100 גרם חמאה רכה בטמפ החדר (לא מומסת לגמרי)

  • 70 גרם אבקת סוכר

  • 100 גרם קמח שקדים/שקדים טחונים

  • ביצה

  • 1.5 כפות קורנפלור


לקישוט:
  • חצי כוס פרוסות שקדים מולבנים קלויים


הכנה:


לבסיס:

  1. במיקסר מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר

  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת פירורים

  3. מוסיפים את הביצה והחלמון וממשיכים בערבוב רק עד לקבלת בצק אחיד

  4. מכניסים לקירור למשך חצי שעה

  5. מוציאים ומרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ-4 מ״מ.

  6. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס״מ

  7. מניחים כל עיגול מעל תבנית אישית ובעדינות מהמסגרת למרכז מהדקים כך שהבצק יקבל את הצורה של התבנית וימלא את התחתית והמסגרת שלה - מסדרים בעזרת האצבעות

  8. בעזרת מזלג מחוררים את התחתית

  9. מעבירים למקפיא לזמן הכנת הקרם


לקרם שקדים:
  1. בקערה או במעבד מזון מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר

  2. מוסיפים את הביצים ומערבבים לאיחוד

  3. מוסיפים קמח שקדים וקורנפלור ומערבבים עד לקבלת מעין ממרח חלק


הרכבה ואפייה:

  1. מוציאים את התחתיות מהמקפיא וממלאים בקרם השקדים

  2. מפזרים מעט פרוסות שקדים מעל

  3. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהחלק העליון מושחם מעט

  4. מצננים בטמפ החדר עד לצינון מוחלט, מחלצים מהתבניות ומגישים



בתאבון!









תגובות


bottom of page