top of page

מופלטה למימונה וגם ליום חול

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 13 באפר׳ 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 18 באפר׳ 2023

עדיין לא יצא לי לפגוש מישהו שלא אוהב מופלטה, בכל שנה במימונה הכמות אצלנו גדלה ועדיין הכל מחוסל.

אז מה כבר יש בעלה בצק המטוגן הזה שככ טעים לנו?

המופלטה מורכבת מבצק ממש פשוט והיא קלה ומהירה יחסית להכנה כך שאפשר יהיה להספיק להכין בצאת החג.

אז בואו נכין מופלטה למימונה או סתם ליום רגיל כי זה פשוט טעים!






מופלטות

מרכיבים (20 יחידות):


  • חצי קילו קמח

  • 5 גרם שמרים יבשים (חצי כף)

  • 2 כוסות מים

  • כפית וחצי סוכר

  • כפית וחצי מלח

  • קערה או תבנית מלבנית מלאה בשמן עד חצי הגובה


הכנה:

  1. מעבירים את כל המצרכים לקערת המיקסר עם וו לישה (שימו לב שהשמרים לא יגעו במלח)

  2. לשים במהירות בינונית כ5 דקות עד שמתקבל בצק חלק בצורת כדור

  3. מניחים את הבצק בצד לרבע שעה

  4. יוצרים כדורים בקוטר של כ5 ס״מ

  5. מניחים את הכדורים בקערת השמן ונותנים להם לנוח 5-10 דקות

  6. על משטח משומן פותחים כל כדור בעזרת ידיים משומנות בצורה של סיבוב עד שמתקבל עלה דקיק בקוטר של כ-20 ס״מ

  7. מטגנים על מחבת משומנת קלות בצורה של ערמה כך שבכל פעם מוסיפים מופלטה נוספת לערמה והופכים את כולה (כמו שרואים בסרטון)

  8. מורחים חמאה ודבש, מגלגלים ובתאבון!










Komentāri


bottom of page