top of page

עוגת שמרים גבינה

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 20 ביולי 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

פרסמתי בעבר מתכון לגביניות מבצק שמרים מנצח.

המתכון הבא מתאים למי שרוצה לקבל את הטעם של הגביניות מבלי לעבוד קשה מדי על הטיפול בכל גבינית וגבינית.

מדובר בבצק שמרים חלבי מנצח שנשאר רך גם כמה ימים לאחר האפיה ולא נוטה להתייבש מהר.

המילוי מבוסס על גבינה כחושה ומעל יש זיגוג של מי סוכר שמשאירים את העוגה מתוקה רכה ומושלמת.




שמרים גבינה

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):


אביזרים:
  • מיקסר ללישת בצק

  • מערוך


לבצק שמרים:
  • 300 גרם קמח

  • 50 גרם סוכר

  • 5 גרם שמרים יבשים

  • ביצה

  • 60 גרם חלב

  • 30 גרם מים

  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • רבע כפית מלח


להברשת הבצק:
  • ביצה

  • כף חלב


למילוי:
  • יחידה (250 גרם) גבינה כחושה כמו ״טוב טעם״

  • 50 גרם סוכר (חצי כוס חד פעמית)

  • חלמון ביצה קטנה

  • ביצה קטנה או חצי ביצה

  • כפית תמצית וניל

  • 2 כפות שטוחות קורנפלור


לזיגוג:
  • חצי כוס סוכר

  • חצי כוס מים


הכנה:


בצק שמרים (לילה לפני):

  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה והמלח

  2. מוסיפים חמאה ומלח וממשיכים את הלישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות קערת המיקסר (כ-10 דקות)

  3. מעבירים לקערה מקומחת ואוטמים בניילון נצמד

  4. מעבירים למקרר למשך כ-8 שעות


סירופ סוכר לזיגוג:

  1. מרתיחים בסיר את המים והסוכר

  2. מערבבים עד שהסוכר כולו נמס

  3. מעבירים למקרר לצינון מוחלט


מילוי גבינה:

  1. מעבירים את כל מרכיבי המלית לקערה

  2. מערבבים בעזרת כף או מרית קשיחה עד לקבלת תערובת אחידה ולא נוזלית


מילוי והרכבה:

  1. מרדדים את הבצק לצורת מלבן ברוחב של 3 תבניות איגליש ואורך של קצת יותר מתבנית אחת

  2. בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים רצועות שוות באמצעות יצירת חריצים בשני צידי המלבן כך שנשאר שטח מלא באמצע לאורכו של הבצק המרודד

  3. ממלאים את הבצק במרכז ולאורכו במילוי הגבינה

  4. סוגרים את הרצועות כל פעם מצד אחר כך שהן סוגרות אחת על השניה במרכז

  5. מכסים ומתפיחים כשעה בטמפ׳ החדר


אפייה והגשה:

  1. לאחר ההתפחה מברישים בביצה טרופה עם כף חלב

  2. אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהעוגה מזהיבה

  3. בעזרת מברשת או כף מזגגים את העוגה כשהיא חמה אך מצוננת מעט בסירופ סוכר

  4. מצננים בטמפ החדר



בתאבון!









Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page