top of page

עוגת פאדג׳ שוקולד במעטפת בצק עוגיות

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 14 בינו׳
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 18 בינו׳

עוגת פאדג׳ שוקוךד במעטפת בצק עוגיות

לפעמים כל מה שצריך זה עוגה פשוטה, קלה להכנה, אבל כזו שתמלא את כל הציפיות כשמדובר בשוקולד.

עוגת פאדג’ במעטפת בצק עוגיות נולדה בדיוק ברגע כזה – כשחיפשתי משהו מהיר יחסית, עשיר ומושחת, שישמח את המשפחה המכורה שלי לשוקולד.


העוגה אולי לא מתהדרת במראה המושלם של קינוחי ראווה, אבל היא מפצה על זה בענק בטעם ובמרקם: מרכז פאדג’ שוקולדי נמס שמוקף בבצק עוגיות נימוח עם שוקוצ’יפס שמעניקים ביס מפנק במיוחד.

זו עוגה שדורשת מעט עבודה אבל מספקת בגדול, ומתאימה גם לאירוח וגם לערב משפחתי רגוע.





פאדג׳ שוקולד עטוף בבצק עוגיות



מרכיבים (תבנית אינגליש):


לבצק עוגיות:

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 70 גרם סוכר חום

  • 70 גרם סוכר לבן

  • ביצה

  • קורט מלח

  • כפית תמצית וניל

  • 170 גרם קמח

  • כפית אבקת אפייה

  • שליש כוס פתיתי שוקולד מריר (או קצוץ)

  • שליש כוס פתיתי שוקולד חלב (או קצוץ)


לפאדג׳ שוקולד:

  • 250 גרם שוקולד מריר

  • 2 ביצים

  • 50 גרם חמאה (לגרסת פרווה: שמן קוקוס או תחליף חמאה צמחי כמו מחמאה)

  • 1.5 כפות קמח שקדים

  • 2 כפות סוכר (אפשר לוותר אם אוהבים מריר)


להפתעה מתוקה יותר:

  • 2 שורות שוקולד לבן


הכנה:

בצק עוגיות:

  1. בקערה, במיקסר או במעבד מזון: מערבבים חמאה, סוכר חום, סוכר לבן ותמצית וניל עד לקבלת קרם אחיד

  2. מוסיפים את הביצה וטורפים לאיחוד

  3. מוסיפים את הקמח, מלח ואבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת בצק עוגיות אחיד

  4. מוסיפים את שבבי השוקולד

  5. מכניסים למקרר להתייצבות עד להכנת הפאדג׳


פאדג׳ שוקולד:

  1. טורפים את הביצים והסוכר בקערה

  2. בקערה מעל סיר עם מים רותחים על להבה נמוכה (בן מארי) ממיסים את השוקולד והחמאה תוך כדי ערבוב (אפשר גם במיקרו בפולסים של 20 שניות)

  3. מוזגים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד לתערובת הביצים וטורפים במהירות עד לאיחוד מלא

  4. מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים לאיחוד


הרכבה ואפייה:

  1. משטחים את בצק העוגיות לדפנות התבנית כך שתיווצר שכבה בעובי של כסנטימטר

  2. מוזגים את תערובת הפאדג׳ וממלאים את העוגה

  3. אם רוצים מטביעים לאורך העוגה 2 שורות שוקולד לבן

  4. אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך כ25 דקות או עד ששכבת הבצק משחימה

  5. מוציאים ומניחים לעוגה להצטנן לחלוטין (יכל לקחת גם כשעה)

  6. הופכים את התבנית, מחלצים את העוגה ומגישים אותה הפוכה


בתאבון!







Comments


bottom of page