top of page

קרם ברולה מנצח בלי להשקיע בברנר יקר

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 28 במרץ 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

קרם ברולה המוכר והאהוב כ״כ הוא קינוח צרפתי קלאסי שעשוי מקרם עשיר ומתוק בטעם וניל ושכבת סוכר מקורמלת בחלק העליון. הניגוד בין החלק הקרמי לשכבת הקראסט של קרמל שמכסה אותו יוצר תאימות מושלמת של טקסטורות וטעמים. הוא מוגש בד״כ בכלי קרמי אישי והוא קינוח מועדף במסעדות ברחבי העולם.

קרם ברולה הוא קינוח פשוט יחסית להכנה, בד״כ מה שמרתיע אותנו ומונע מאיתנו להכין קרם ברולה בבית הוא החוסר באביזר המרכזי לקרמול הסוכר - הלא הוא הברנר. הברנר בחנויות האפייה יעלה לרוב בין 100 לכמה מאות שקלים ומי שלא מכין באופן קבוע לרוב לא ירצה להשקיע, ובצדק. אך יש פתרון זול! מצית ברנר, כן, כן, בהרבה חנויות כלבו בסגנון ״הסטוק״ למינהן, ניתן לרכוש מצתי ברנר זולים שעולים פחות מ20 שקלים ואפילו ניתנים למילוי שעושים עבודה מעולה בהכנת קרם ברולה ביתי.




קרם ברולה

מרכיבים (2 תבניות בקוטר 8 ס״מ):


אביזרים:
  • ברנר / מצת ברנר

  • תבניות אישיות שטוחות יחסית שמתאימות לאפייה בתנור

  • מסננת


לקרם:
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל)

  • 3 חלמונים בינוניים

  • רבע כוס סוכר לבן

  • רבע מקל וניל / כפית וחצי תמצית וניל

לסוכר המקורמל:
  • 3 כפות סוכר חום

הכנה:



לקרם:
  1. בקערה טורפים חלמונים עם חצי מכמות הסוכר

  2. בסיר מביאים לחימום (סף רתיחה) שמנת,וניל וחצי מכמות הסוכר

  3. מסירים מהאש מיד כשהשמנת מתחילה לבעבע ולא אחרי

  4. מוזגים את השמנת לאט ובהדרגה ותוך כדי ערבוב (כדי להימנע מגושים) לתערובת החלמונים

  5. מסננים את התערובת

  6. מעבירים לכלים ומסדרים בתבנית תנור לא שטוחה

  7. ממלאים את התבנית במים עד לשליש גובה

  8. אופים בתנור שחומם מראש על 140 מעלות למשך חצי שעה

  9. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר למשך שעתיים

לסוכר המקורמל לפני הגשה:
  • מפזרים סוכר חום כך שיכסה את הקרם

  • בעזרת ברנר משחימים את הסוכר בזהירות עד שמתקבלת שכבת קרמל

איחסון:

  1. את הקרם עצמו (לפני קירמול הסוכר) ניתן לאחסן במקרר למשך יום אחד או במקפיא למשך כשבוע

  2. לפני הגשה מעבירים מהמקפיא למקרר למשך שעתיים וממשיכים לשכבת הקרמל









פוסטים אחרונים

הצג הכול
קרם ברולה (קפוא) בציפוי שוקולד

אם קרם ברולה כשלעצמו לא מספיק מושחת, מצאתי דרך להפוך אותו למושחת עוד יותר. במקום סוכר מקורמל (ברולה), ציפיתי בשכבת שוקולד מפנקת כשמתחת...

 
 
 

Comments


bottom of page