מוס מסקרפונה קרמל וקפה
- Sapir Dar
- 9 במאי 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 16 באפר׳ 2024
קינוחי צנצנת הם קינוחים שבד״כ פשוטים להכנה ולא דורשים יכולות מוטוריקה עדינה בהרכבה שלהם.
הם גם קינוחים שכיף לאכול ותמיד מגרים במראה המושחת שלהם.
אז לקראת חג השבועות, מביאה לכם קינוח מוס מסקרפונה קרמל בצנצנת.
המוס יושב מעל שכבת טופי קרמל ומכוסה בגנאש קפה ושוקולד לבן.
נשמע מספיק מושחת?
יאללה בואו להכין 😊
מוס מסקרפונה קרמל וקפה
מרכיבים (2 צנצנות בינונית / 5 כוסות לקינוח):
לרוטב קרמל:
250 גרם סוכר
170 מ״ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה רכה
לקרם מסקרפונה:
250 מ״ל (מיכל) שמנת מתוקה
250 גרם (מיכל) גבינת מסקרפונה 40%
לגנאש קפה:
כף קפה נמס
100 גרם שוקולד לבן
50 מ״ל שמנת מתוקה
הכנה:
גנאש קפה:
מביאים לרתיחה 50 מ״ל שמנת מתוקה וכף קפה נמס ומערבבים לאיחוד
מוזגים את התערובת מעל השוקולד הלבן ומניחים לחצי דקה להמסה
מערבבים את התערובת לקבלת מרקם חלק
מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות
ניתן לאחסן במקרר לשבוע
רוטב קרמל:
בסיר או מחבת מחממים את הסוכר ובוחשים עד שכל הסוכר נמס ואין גושים
בסיר קטן נפרד מביאים לרתיחה 170 מ״ל שמנת מתוקה
בהדרגה מוזגים את השמנת החמה לתוך הקרמל ומערבבים תוך כדי חימום על אש נמוכה לאיחוד
מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק (במידה ויש גושים אפשר להעביר במסננת)
מניחים בצד לצינון
ניתן לאחסן במקרר לשבוע
מוס מסקרפונה:
מקציפים 250 מ״ל שמנת מתוקה לקבלת קצפת אורירית
בקערה נפרדת מקציפים ביחד את גבינת המסקרפונה ושליש מכמות רוטב הקרמל שהכנו
מקפלים את הקצפת לתוך התערובת עד שמתקבל מוס אחיד במרקם קרמי ואורירי
ניתן לאחסן את המוס במקרר בתוך שקית זילוף אן בקערה מכוסה בניילון נצמד
הרכבה:
מוזגים שכבה של רוטב קרמל כך שתכסה את תחתית הצנצנת (אם הרוטב אוחסן במקרר לפני אפשר לחמם מעט במיקרוגל כדי שיהיה טיפה נוזלי)
ממלאים את הצנצנת במוס המסקרפונה כמעט עד הסוף (משאירים שכבה של 3-4 מ״מ)
מורחים שכבה של גנאש קפה למעלה ומשטחים בעזרת כפית או סכין מריחה
מעבירים למקפיא לשעתיים
הגשה:
מעבירים את המוס מהמקפיא למקרר כשעה לפני הגשה
בתאבון! 😋
Comments