top of page

ממתק שוקולד מריר וטופי קרמל

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 27 באפר׳ 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 16 באפר׳ 2024

תתכוננו לשילוב טעמים משכר!

על האהבה שלי לשוקולד אני כבר לא צריכה להרחיב..

יש שאומרים שמי שאוהב שוקולד באמת, יעדיף שוקולד מריר. אז לי אין העדפה ברורה, אוהבת את כל סוגי השוקולד בלי הבדלי צבע 😄

אבל כשזה נוגע לשילוב עם קרמל, שוקולד מריר לגמרי מנצח. יש משהו מהפנט בניגוד הזה של המתיקות שבקרמל והמרקם של הטופי עם ציפוי השוקולד המריר שנשבר בביס ומוסיף טעם עמוק ומאזן.


כבר פרסמתי בעבר מדריך להכנת קרמל בסיסי (כזה שנוזלי כשהוא חם ומיד מתקשה והופך לסוכרייה כשהוא מתקרר).

כאן מדובר בקרמל במרקם אחר- טופי, הוא מכיל מרכיבים נוספים ותהליך ההכנה מעט שונה.




טופי מצופה שוקולד מריר


מרכיבים (כ-20 יחידות):


לקרמל טופי:
  • 200 גרם סוכר לבן

  • 35 גרם סירופ גלוקוזה

  • 180 גרם שמנת מתוקה

  • 70 גרם חמאה רכה

  • לקרמל מלוח: חצי כפית מלח


לציפוי שוקולד:
  • 200 גרם שוקולד מריר (עדיפות לשוקולד מטומפרר)


הכנה:

קרמל טופי:


  1. בסיר או מחבת עמוק מחממים על אש בינונית את הסוכר עם סירופ הגלוקוזה תוך כדי ערבוב בעזרת כף עץ עד שכל הגושים נמסים ומתקבל רוטב קרמל (מכבים את האש)

  2. בסיר נפרד מביאים את השמנת לרתיחה

  3. בהדרגה ותוך כדי בחישה, מוזגים את השמנת הרותחת לתוך הקרמל ומחזירים לאש נמוכה

  4. מחממים את התערובת ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה

  5. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים עד לאיחוד מלא של התערובת

  6. יוצקים / מזלפים לתבנית סיליקון ומכניסים למקפיא לשעתיים לפחות


ציפוי שוקולד:

  1. על בן מארי או במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר

  2. לא חובה אך מומלץ לטמפרר את השוקולד (לפי המדריך שלי לטמפרור שוקולד מהיר)

  3. מעבירים את השוקולד לקערה קטנה ועמוקה

  4. מחלצים את הטופי הקפוא מהתבנית ובעזרת מזלג או כלי אחר מתאים טובלים ומצפים כל יחידה בשוקולד ומניחים על נייר אפייה

  5. נפטרים משאריות השוקולד המיותרות שמסביב ליחידות ומעבירים לקופסא

  6. מומלץ להכניס למקרר לשעה לפחות (במידה והשוקולד לא מטומפרר יש לאחסן במקרר במיוחד בקיץ אחרת ימס)


בהצלחה! 😊








Comentários


bottom of page