שלגוני יוגורט דובדבן ושוקולד לבן
- Sapir Dar
- 18 ביוני 2023
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 16 באפר׳ 2024
מי שעוקב אחרי כבר בטח שם לב שאני אוהבת לשלב דובדבנים בקינוחים שלי.
אני מחזיקה באופן קבוע דובדבנים קפואים במקפיא ומשלבת אותם בצורות ומרקמים שונים בקינוחים.
הפעם הלכתי על מתכון קייצי, מרענן וחמצמץ - שלגון מבוסס יוגורט ודובדבנים ולא ויתרתי על גם השוקולד שיעטוף את החגיגה הזאת בשוקולד לבן.
השתמשתי ביוגורט רזה מגביעים שנהוג להחזיק בבית ולמצור בכל סופר אבל ממש אפשר לבחור איזה יוגורט שבא לכם.
השלגון בפנים יוצא כמעין סורבה יוגורט במרקם ובחמצמצות והשילוב עם השוקולד לבן מעדן ומוסיף מתיקות.
בשלב הכנת המלית חשוב לערבב את תערובת היוגורט מדי פעם כשהיא במקפיא כדי לאפשר לה להגיע למרקם נכון ולהימנע ממקפא נוקשה ולא אכיל.
שלגוני יוגורט דובדבן
מרכיבים (8 יחידות בתבנית מיני מגנום):
למילוי:
100 גרם דובדבנים קפואים
300 גרם יוגורט (2 גביעים קטנים)
2 כפות שמנת מתוקה
3 כפות סירופ מייפל טבעי (ניתן להמתיק גם באמצעות סירופ אחר לבחירה או כף וחצי אבקת סוכר)
לציפוי:
250 גרם שוקולד לבן
כף שמן
הכנה:
מילוי:
מעבירים את כל מרכיבי המלית לכוס הבלנדר וטוחנים עד לקבל תערובת אחידה
מעבירים לקערת נירוסטה ומכניסים למקפיא למשל שעתיים כאשר כל חצי שעה מערבבים את המלית
ממלאים תבניות שלגונים, נועצים מקלות ארטיק ומעבירים להקפאה לשעתיים לפחות עד שהשלגונים קפואים כאבן (עדיף להקפיא למשך הלילה)
ציפוי:
על בן מארי (קערה מעל סיר אדים) או במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, ממיסים את השוקולד הלבן וכף השמן
מעבירים לכוס גבוהה ורחבה מספיק להכיל את גודל השלגון
מחלצים את השלגונים מתבנית הסיליקון, טובלים בשוקולד ומניחים על משטח עם נייר אפיה
מעבירים חזרה למקפיא להתייצבות של כחצי שעה עד שעה לפני הגשה
מאחסנים במקפיא כמובן (:
בתאבון!
Comments