top of page

שמרים קרם שקדים

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 28 בספט׳ 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

מכירים את הטעם של הקרם שנוזל ומכסה את הקרואסון שקדים בבתי קפה?

העוגה הזאת היא עוגה מבצק השמרים החלבי הקלאסי שמשמש אותי כמעט בכל קינוח שמרים. הפעם מילאתי אותה בקרם שקדים מפנק כשלמעלה מפוזרים שקדים קריספיים שמשלימים את הביס המושלם!


הכנתי 2 גרסאות, אחת במילוי קרם שקדים נקי והשניה בתוספת פתיתי שוקולד מריר לאוהבי שקדים ושוקולד.




שמרים קרם שקדים

מרכיבים (תבנית אינגליש קייק):


אביזרים:
  • מיקסר ללישת בצק

  • מערוך


לבצק שמרים:
  • 300 גרם קמח

  • 50 גרם סוכר

  • 5 גרם שמרים יבשים

  • ביצה

  • 60 גרם חלב

  • 30 גרם מים

  • 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

  • רבע כפית מלח


להברשת הבצק:
  • ביצה

  • כף חלב


למילוי קרם שקדים:
  • 200 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר (לא מומסת לגמרי)

  • 200 גרם אבקת סוכר

  • 200 גרם קמח שקדים/שקדים טחונים

  • 2 ביצים

  • 2.5 כפות קורנפלור

  • למילוי שקדים שוקולד: חצי כוס פתיתי שוקולד מריר/חלב/לבן לבחירה



לזיגוג:
  • חצי כוס סוכר

  • חצי כוס מים


הכנה:


בצק שמרים (לילה לפני):

  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה והמלח

  2. מוסיפים חמאה ומלח וממשיכים את הלישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות קערת המיקסר (כ-10 דקות)

  3. מעבירים לקערה מקומחת ואוטמים בניילון נצמד

  4. מעבירים למקרר למשך כ-8 שעות


סירופ סוכר לזיגוג:

  1. מרתיחים בסיר את המים והסוכר

  2. מערבבים עד שהסוכר כולו נמס

  3. מעבירים למקרר לצינון מוחלט


קרם שקדים:

  1. מעבירים את כל מרכיבי המלית לקערה

  2. במיקסר או בעזרת כף/מרית, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (מתקבל מעין ממרח שקדים)

  3. 2 כפות פרוסות שקדים מולבנים


מילוי והרכבה:

  1. מרדדים את הבצק לצורת מלבן ברוחב של 3 תבניות איגליש ואורך של קצת יותר מתבנית אחת

  2. מורחים את קרם השקדים מעל שטח המלבן

  3. למילוי שקדים שוקולד: מפזרים את פתיתי השוקולד מעל

  4. מגלגלים לצורה של רולדה

  5. חותכים את הרולדה לאורכה כך שמתקבלים 2 חלקים ארוכים עם שכבות של בצק וקרם שקדים

  6. מלפפים את שני החלקים אחד על השני ומהדקים בקצוות

  7. מעבירים לתבנית מתאימה

  8. מכסים ומתפיחים כשעה בטמפ׳ החדר


אפייה והגשה:

  1. לאחר ההתפחה מברישים בביצה טרופה עם כף חלב

  2. מפזרים פרוסות שקדים מעל

  3. אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהעוגה מזהיבה

  4. בעזרת מברשת או כף מזגגים את העוגה כשהיא חמה אך מצוננת מעט בסירופ סוכר

  5. מצננים בטמפ החדר



בתאבון!









Comments


bottom of page