טארט שקדים ודבש
- Sapir Dar
- 14 בספט׳ 2023
- זמן קריאה 1 דקות
לכבוד ראש השנה, רציתי להכין קינוח שיכיל דבש כי מתבקש, אבל גם ישלב מרכיבים שאני אוהבת וישלים את הטעם (מודה, לא חובבת עוגות דבש קלאסיות או דובשניות למינהן).
אחרי מספר ניסיונות, הגעתי למתכון הזה שמשלב תחתית פריכה של פאי, קרם שקדים ודבש וטופ של שקדים קלויים קריספיים שמשלימים את הביס.
לחובבי השקדים בקינוחים זה קינוח מושלם.
אפשר לשחק עם כמויות הדבש בהתאם לטעם (מי שאוהב פחות מתוק, להפחית קצת בסוכר/בדבש לפי בחירה).
אז שתהיה לכולנו שנה מתוקה 🍯
טארט שקדים ודבש
מרכיבים (תבנית טארט בקוטר 20 סמ):
לבסיס:
250 גרם קמח לבן
100 גרם אבקת סוכר
180 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
לקרם שקדים ודבש:
200 גרם חמאה רכה בטמפ החדר (לא מומסת לגמרי)
100 גרם אבקת סוכר
3 כפות דבש
200 גרם קמח שקדים/שקדים טחונים
2 ביצים
2.5 כפות קורנפלור
לקישוט:
כוס פרוסות שקדים מולבנים קלויים
הכנה:
לבסיס:
במעבד מזון מערבבים את הקמח החמאה ואבקת הסוכר עד ליצירת פירורים
מוסיפים את החלמונים וממשיכים לערבל עד לאיחוד התערובת למעין בצק מתפרק
בעזרת הידיים משטחים בתוך התבנית ויוצרים שכבה אחידה
נועצים מזלג ויוצרים חורים בתחתית הבצק בכל שוח העיגול
מכניסים למקפיא לכ5 דקות (לזמן הכנת הקרם)
לקרם שקדים ודבש:
בקערה או במעבד מזון מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר
מוסיפים את הביצים והדבש ומערבבים לאיחוד
מוסיפים קמח שקדים וקורנפלור ומערבבים עד לקבלת מעין ממרח חלק
הרכבה:
מעבירים את קרם השקדים ומשטחים מעל תחתית הטארט
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהחלק העליון מושחם מעט (אפשר לראות בתמונות/בסרטון)
מצננים בטמפ החדר
להגשה:
קולים מעט במחבת פרוסות שקדים מולבנים
מזלפים מעט דבש על החלק העליון בצורה של רשת
מפזרים פרוסות שקדים קלויים מעל
מחלצים מהתבנית ומגישים
בתאבון ושנה טובה!
Comments