top of page

מאפינס פיננסייר דבש

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 27 בספט׳ 2024
  • זמן קריאה 1 דקות

זה לא סוד שאני חובבת קמח שקדים, ועוגיות פיננסייר הן העוגיות האהובות עלי במיוחד בסופי שבוע עם הקפה או התה של שבת.

לקראת ראש השנה, קבלו את העוגיות המושלמות האלו בצורת מאפינס ועם תוספת מתוקה - דבש.




מאפינס פיננסייר דבש

מרכיבים (כ-12 יחידות):


אביזרים:
  • תבנית סיליקון או כוסיות למאפינס

  • מיקסר או מעבד מזון עם להב מפלסטיק (לערבול)

  • לא חובה: שקית זילוף (אפשר למלא את השקעים גם בעזרת כף)


למאפינס:
  • 100 גרם קמח שקדים

  • 100 גרם קמח לבן

  • 50 גרם אבקת סוכר

  • כף גרידת תפוז או לימון

  • 50 גרם / 2 כפות אגוזי לוז קלויים טחונים

  • 4 חלבוני ביצה (120 גרם)

  • כפית תמצית וניל

  • 100 גרם חמאה

  • חצי כוס דבש

לקישוט:
  • אבקת סוכר

הכנה:

  1. על מחבת ממיסים את החמאה עד להשחמה ומצננים

  2. במיקסר או במעבד מזון עם להב מפלסטיק מקציפים במשך דקה עד שתי דקות את החלבונים לקצף נוזלי

  3. מוסיפים לחלבונים את הקמח הלבן, קמח השקדים, האגוזים הטחונים, אבקת הסוכר, תמצית הניל וגרידת התפוז/לימון ומערבבים במעבד המזון עד לאיחוד

  4. מוסיפים לתערובת את החמאה וממשיכים בערבול למסה אחידה

  5. במידה והתערובת חמה ונוזלית- מעבירים לשקית זילוף ומכניסים למקרר ל10 דקות

  6. מזלפים את התערובת לתבנית או ממלאים באמצעות כף

  7. אופים במשך 20-25 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהעוגיות משחימות מעט ו״נשברות״ בחלק העליון

  8. מצננים בטמפרטורת החדר ומחלצים מהתבנית

  9. לקישוט מפזרים אבקת סוכר לפני ההגשה









Comments


bottom of page