מיני מגנום נוטלה ואגוזי לוז
- Sapir Dar
- 27 במאי 2023
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 16 באפר׳ 2024
כבר הזכרתי לא פעם (יש לומר חפרתי) על האהבה שלי לנוטלה. בכלל, שוקולד ואגוזי לוז משלימים אחד את השני יותר מכל מרכיב אחר בעיני.
פרסמתי בעבר מתכון פשוט למוס נוטלה קפוא משני מרכיבים: שמנת מתוקה וממרח נוטלה.
הפעם לקחתי את המתכון הזה והכנתי ממנו מיני מגנום נוטלה בציפוי של שוקולד חלב ואגוזי לוז.
את הציפוי אפשר להכין כמובן גם משוקולד מריר או לבן למי שאוהב.
מיני מגנום נוטלה
מרכיבים (8 יחידות בתבנית מיני מגנום):
למילוי:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
3 כפות גדושות של נוטלה
לציפוי:
300 גרם שוקולד חלב/מריר/לבן
2 כפות שברי אגוזי לוז קלויים (אפשר להחליף גם בשקדים או אגוזים אחרים)
הכנה:
מילוי:
מרוקנים מיכל שמנת מתוקה לקערה ומקציפים כ2 דקות לקבלת מרקם רך ואוורירי (יש להימנע מלהגיע למרקם של קצפת)
מוסיפים 3 כפות גדושות של ממרח נוטלה
מקציפים בעזרת מיקסר מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה עם מעט נפח אך נוזלית
ממלאים תבנית סיליקון שמתאימה לשלגונים כאשר מקלות הארטיק כבר בפנים (ניתן להיעזר בשקית זילוף)
מעבירים להקפאה ל3 שעות לפחות (על השלגונים להיות קפואוים וקשיחים מאוד לפני הציפוי)
ציפוי:
על בן מארי (קערה מעל סיר אדים) או במיקרוגל, ממיסים את השוקולד
מוסיפים את שברי האגוזים ומערבבים
מעבירים לכוס גבוהה ורחבה מספיק להכיל את גודל השלגון
מחלצים את השלגונים מתבנית הסיליקון, טובלים בשוקולד ומניחים על משטח עם נייר אפיה
מעבירים חזרה למקפיא להתייצבות של חצי שעה-שעה
בתאבון!
תגובות