top of page

קרמוגית נוטלה

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 22 במרץ 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 29 באפר׳ 2023

העוגיה האהובה עלי בתור ילדה היתה קרמוגית- עוגיית בצק פריך במילוי קרם שוקולד חלב שנשפך החוצה כשנוגסים בה. כחובבת נוטלה שיחזרתי את העוגייה המפורסמת והשתמשתי בממרח נוטלה למילוי והטעם מושלם!



קרמוגית נוטלה


מרכיבים (כ-30 עוגיות):


לבצק פריך:
  • ביצה

  • 300 גרם קמח לבן

  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 100 גרם אבקת סוכר

למילוי:
  • 3 כפות גדושות של ממרח נוטלה


הכנה:

מילוי:

  1. ממלאים שקית זילוף בנוטלה

  2. על נייר אפיה, מזלפים נטיפים קטנים בקוטר של כ-1.5-2 ס״מ

  3. מכניסים להקפאה למשך שעה לפחות להתקשות מלאה של נטיפי הנוטלה


בצק פריך:

  1. במיקסר מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר

  2. מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת פירורים

  3. מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים

  4. מכניסים לקירור למשך חצי שעה

  5. מוציאים, מרדדים וקורצים עיגולים בקוטר של כ-8 ס״מ


הרכבה:

  1. מוציאים את נטיפי הנוטלה מהמקפיא ומניחים על עיגולי הבצק שקרצנו

  2. סוגרים את הבצק על הנוטלה ומגלגלים כך שמתקבל כדור והבצק מכסה את השוקולד מכל כיוון

  3. אופים על חום של 170 למשך כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט


טיפ חשוב לעבודה עם בצק פריך:

הבצק מלא חמאה ונוטה להיות דביק, לכן יש לעבוד עם הבצק כשהוא קר. במידה ומתחיל להיות קשה לעבוד עם הבצק יש להכניס אותו למקפיא ל5 דקות ואז להמשיך


בהצלחה!








Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.
bottom of page