top of page

טארט קרם ברולה ללא קמח

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 6 באפר׳ 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 16 באפר׳ 2024

העוגה הזו שוברת את המיתוס שאין קינוחים טעימים בפסח!

קינוח מעולה עם בסיס שקדים פריך, מעליו שכבת קרם ברולה יציבה ולמעלה סוכר מקורמל.


אפשר להכין גם בגרסה פרווה על ידי החלפה של השמנת בקרם/חלב קוקוס עם לפחות 22 אחוזי שומן.





טארט קרם ברולה ללא קמח

מרכיבים (תבנית טארט בקוטר 22 סמ):


אביזרים:
  • ברנר / מצת ברנר

  • תבנית טארט

  • מסננת


לבסיס:
  • 200 גרם קמח שקדים

  • חצי כוס שמן קוקוס

  • כף קורנפלור

  • 70 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)


לקרם:
  • מיכל שמנת וחצי מתוקה או חלב קוקוס (350 מ״ל)

  • 5 חלמונים בינוניים

  • חצי כוס סוכר לבן

  • חצי מקל וניל / כפית וחצי תמצית וניל

  • 2 וחצי כפות קורנפלור


לסוכר המקורמל:
  • חצי כוס סוכר חום

הכנה:


לבסיס:

  1. מערבבים את כל חומרי הבסיס במעבד מזון

  2. בעזרת הידיים משטחים בתוך התבנית ויוצרים שכבה אחידה

  3. אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך 12 דקות

  4. מוציאים החוצה לצינון מוחלט


לקרם:
  1. בקערה טורפים חלמונים עם חצי מכמות הסוכר והקורנפלור

  2. בסיר מביאים לחימום (סף רתיחה) שמנת,וניל וחצי מכמות הסוכר

  3. מסירים מהאש מיד כשהשמנת מתחילה לבעבע ולא אחרי

  4. מוזגים את השמנת לאט ובהדרגה ותוך כדי ערבוב (כדי להימנע מגושים) לתערובת החלמונים

  5. מסננים את התערובת


הרכבה:

  1. מוזגים את תערובת הקרם מעל שכבת הבסיס

  2. אופים בתנור שחומם מראש על 140 מעלות למשך חצי שעה

  3. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר למשך שעתיים

לסוכר המקורמל לפני הגשה:

  • מפזרים סוכר חום כך שיכסה את הקרם

  • בעזרת ברנר משחימים את הסוכר בזהירות עד שמתקבלת שכבת קרמל


בהצלחה!









Comments


bottom of page