טים טאם לוטוס - TimTam
- Sapir Dar
- 4 במאי 2023
- זמן קריאה 2 דקות
מי לא אוהב טים טאם (TimTam)?!
תזכורת - טים טאם הוא חטיף אוסטרלי שמורכב משני ביסקוויטים כשבינהם קרם שוקולד, וכל הכיף הזה מצופה בשוקולד חלב.
נהוג לנגוס בשתי פינות נגדיות של הטים טאם, לטבול פינה אחת במשקה חם ולשתות דרך החטיף כך שהוא נמס מבפנים וזה גן עדן בפה.
כשהחטיף המדהים הזה הגיע לארץ בתחילת שנות ה2000 הוא יצר באז מטורף, במיוחד בקרב חובבי השוקולד והקפה.
על הטירוף של עוגיות הלוטוס לא חושבת שיש מה להוסיף 😉
אז שחזרתי את הממתק האהוב הזה בגרסה משלי, מבוססת עוגיות לוטוס כשבאמצע קרם שוקולד חלב והשילוב מושלם.
טים טאם לוטוס
מרכיבים (15 יחידות):
לבסיס:
30 עוגיות לוטוס
למילוי קרם שוקולד:
100 גרם שוקולד חלב
100 גרם חמאה רכה
2 כפות שמנת מתוקה
כף סוכר
חצי כפית תמצית וניל
לציפוי שוקולד:
400 גרם שוקולד חלב
3 כפות שמן
הכנה:
מילוי קרם שוקולד:
ממיסים 100 גרם שוקולד חלב על בן מארי (בקערת נרוסטה או סיר מעל סיר אדים) או במיקרוגל בפולסים של 20 שניות
בקערה נפרדת מקציפים 100 גרם חמאה רכה עם 2 כפות שמנת מתוקה וכף סוכר לתערובת רכה ואוורירית
מוסיפים את השוקולד המומס וחצי כפית תמצית וניל וממשיכים להקציף לאיחוד התערובת
מעבירים לשקית זילוף או לקערה מכוסה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה
הרכבה:
מוציאים את קרם השוקולד מהמקרר ומזלפים או מורחים בעזרת כפית שכבה יפה על חצי מכמות עוגיות הלוטוס וסוגרים מעל עם עוגייה נוספת למעין ״סנדוויץ״
מכניסים את העוגיות הממולאות להקפאה לשעה לפחות
ציפוי שוקולד:
ממיסים 400 גרם שוקולד חלב ו3 כפות שמן על בן מארי ומערבבים לאיחוד
מעבירים את השוקולד המומס לכוס גבוהה כך שיהיה מספיק עומק לטבול את העוגיות
מוציאים את העוגיות הממולאות מהמקפיא, תוקעים מזלג או שיפוד בחלק האמצעי הצר, טובלים בשוקולד לציפוי ומניחים על נייר אפייה בצד
מכניסים את החטיפים המצופים למקרר לשעה או למקפיא לחצי שעה
בעזרת סכין נפטרים משאריות השוקולד על מסביב לחטיפים ומגישים
עדיף לאחסן במקרר בתוך קופסא אטומה
בהצלחה! 😊
Comentarios