top of page

ככה הכנתי מקופלת

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 21 במרץ 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 16 באפר׳ 2024

כל מי שאוהב שוקולד כנראה שאוהב גם את ממתק הילדות הנצחי שנמס בפה, הלא היא המקופלת. למי שלא יודע, המתכון המקורי למקופלת רשום בפטנט ויש המון נסיונות שחזור. כחובבת שוקולד לא יכלתי שלא לנסות בעצמי ואני חייבת לציין שהתוצאה היתה קרובה מאוד למקור וההכנה פשוטה יחסית וכוללת 2 מרכיבים בלבד.


ממתק שוקולד בסגנון ״מקופלת״

מרכיבים (כ-2 יחידות בינוניות):

  • 100 גרם שוקולד חלב

  • 7 גרם חמאה

הכנה:

  1. על בן מארי המסתי שוקולד וחמאה (אפשר גם במיקרו בפולסים של 20 שניות)

  2. שיטחתי את השוקולד על השיש לשכבה דקה וחיכיתי כ10 דקות עד שהתגבש (המבחן הוא לבדוק עם האצבע שהשוקולד לא דביק אך עדיין לא יבש לגמרי)

  3. עם שפכטל גירדתי את השוקולד לצורה של מקופלת ו-זהו!


הטריק הוא מצב הצבירה של השוקולד, צריך להתחיל את הגירוד כשהוא עדיין רך מעט אבל לא התקשה לחלוטין.

טיפ: לנסות לגרד שכבה קטנה בצד ולבדוק אם מתגבשת צורה של מקופלת.


בהצלחה!








コメント


bottom of page