top of page

עוגת שכבות גבינה קוקוס וקרמל בקופסה

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 23 במאי 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 16 באפר׳ 2024

את הקינוח הזה הרכבתי משכבות של קרמים שבמקור יועדו לקינוחים אחרים. נשאר לי רוטב טופי קרמל, מוס מסקרפונה וקרם גבינה וקוקוס אז חשבתי שלא יכל לצאת רע מלשלב את שלושתם לעוגת שכבות קרה. בחרתי להשתמש בקופסת קינוחים עגולה אבל אפשר להשתמש בכל תבנית מתאימה אחרת.

בבסיס של העוגה יושב קרם קוקוס גבינה, מעליו שכבת מוס מסקרפונה-קרמל ולמעלה שכבה דקה של רוטב קרמל טופי.





עוגת גבינה קוקוס וקרמל

מרכיבים (קופסה/תבנית עגולה בקוטר של 20 ס״מ):


לרוטב קרמל:
  • 250 גרם סוכר

  • 170 מ״ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה

  • 50 גרם חמאה רכה


לקרם מסקרפונה:
  • 250 מ״ל (מיכל) שמנת מתוקה

  • 250 גרם (מיכל) גבינת מסקרפונה 40%

לקרם גבינה וקוקוס:
  • 2 כפות גבינה לבנה

  • חצי מיכל גבינה שמנת (175 גרם)

  • כוס אבקת סוכר

  • כוס קוקוס טחון

  • 20 גרם (כף וחצי) חמאה רכה


הכנה:


רוטב קרמל:
  1. בסיר או מחבת מחממים את הסוכר ובוחשים עד שכל הסוכר נמס ואין גושים

  2. בסיר קטן נפרד מביאים לרתיחה 170 מ״ל שמנת מתוקה

  3. בהדרגה מוזגים את השמנת החמה לתוך הקרמל ומערבבים תוך כדי חימום על אש נמוכה לאיחוד

  4. מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק (במידה ויש גושים אפשר להעביר במסננת)

  5. מניחים בצד לצינון

  6. ניתן לאחסן במקרר לשבוע


מוס מסקרפונה:
  1. מקציפים 250 מ״ל שמנת מתוקה לקבלת קצפת אורירית

  2. בקערה נפרדת מקציפים ביחד את גבינת המסקרפונה ושליש מכמות רוטב הקרמל שהכנו

  3. מקפלים את הקצפת לתוך התערובת עד שמתקבל מוס אחיד במרקם קרמי ואורירי

  4. ניתן לאחסן את המוס במקרר בתוך שקית זילוף אן בקערה מכוסה בניילון נצמד


קרם גבינה וקוקוס:
  1. בקערה או במעבד מזון מערבבים את כל החומרים (קוקוס, גבינות, אבקת סוכר וחמאה)

  2. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן


הרכבה:
  1. ממלאים שכבה של קרם גבינה וקוקוס בתחתית

  2. ממלאים במוס מסקרפונה עד לגובה של כ3-4 מ״מ מגובה הקופסה/התבנית

  3. מוזגים רוטב טופי קרמל מעל כך שיכסה את השטח

  4. מעבירים למקפיא לשעה לפחות


הגשה:

  1. כשעה לפני הגשה מעבירים מהמקפיא למקרר ומגישים


בתאבון! 😋








Comentarios


bottom of page