top of page

עוגת שמרים קראנץ׳ נוטלה

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 22 במרץ 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 18 במאי 2023

העוגה הזו היא ללא ספק אחד מהקינוחים הכי טעימים ומנחמים שיש, היא מצוינת לאירוח, כיפית כעוגה לסופ״ש ותמיד מושלמת ליד הקפה. אני משתמשת בבצק שמרים חלבי שמכיל חמאה ונח במקרר למשך הלילה.



עוגת שמרים נוטלה

מרכיבים (יחידה אחת בתבנית אינגליש קייק):


אביזרים:
  • מיקסר ללישת בצק

  • מערוך

לבצק שמרים:
  • 300 גרם קמח

  • 50 גרם סוכר

  • 5 גרם שמרים יבשים

  • ביצה

  • 60 גרם חלב

  • 30 גרם מים

  • 100 גרם חמאה רכה

  • רבע כפית מלח

להברשת הבצק:
  • ביצה

למילוי:
  • 3 כפות גדושות ממרח נוטלה

  • 100 גרם (חפיסה) שוקולד חלב/מריר/לבן קצוץ

לזיגוג:
  • חצי כוס סוכר

  • חצי כוס מים


הכנה:


בצק שמרים:

  1. במיקסר עם וו לישה מערבלים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה והמלח

  2. מוסיפים חמאה ומלח וממשיכים את הלישה במהירות בינונית עד לקבלת בצק חלק שנפרד מדפנות קערת המיקסר (כ-10 דקות)

  3. מעבירים לקערה מקומחת ואוטמים בניילון נצמד

  4. מעבירים למקרר למשך כ-8 שעות

סירופ סוכר לזיגוג:

  1. מרתיחים בסיר את המים והסוכר

  2. מערבבים עד שהסוכר כולו נמס

  3. מעבירים למקרר לצינון מוחלט

מילוי והרכבה:

  1. מרדדים את הבצק לצורת מלבן

  2. מורחים את הנוטלה כך שהממרח יכסה את שטח המלבן

  3. מפזרים שוקולד קצוץ

  4. מגלגלים לצורה של רולדה

  5. חותכים את הרולדה לאורכה כך שמתקבלים 2 חלקים ארוכים עם שכבות של בצק ושוקולד

  6. מלפפים את שני החלקים אחד על השני ומהדקים בקצוות

  7. מעבירים לתבנית אינגליש קייק

  8. מכסים ומתפיחים כשעה בטמפ׳ החדר

אפייה והגשה:

  1. מברישים בביצה טרופה

  2. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך חצי שעה

  3. בעזרת מברשת או כף מזגגים את העוגה כשהיא חמה בסירופ סוכר



בהצלחה!









Comentarios


Ya no es posible comentar esta entrada. Contacta al propietario del sitio para obtener más información.
bottom of page