פאי שוקולד מטורף ללא קמח
- Sapir Dar
- 8 באפר׳ 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 16 באפר׳ 2024
אם כבר עוגת שוקולד אז עם בסיס פריך שמשתלב מעולה עם שוקולד מריר!
את המתכון לעוגה הזו חיברתי כשרציתי לאפות עוגה לפסח בלי להתפשר על הטעם והמרקם.
הבסיס שלה פריך ונימוח ומבוסס קמח שקדים, השכבה האמצעית מורכבת מפאדג׳ שוקולד והציפוי בשכבה העליונה הוא גנאש שוקולד עשיר וקרמי.
השתמשתי בשוקולד מריר 60% לטעם שוקולדי עשיר אך אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר סטנדרטי.
אפשר להכין את הפאי גם כעוגת שוקולד פרווה מעולה על ידי שימוש בתחליפים,
להכנת פאי שוקולד פרווה השתמשו בתחליפים המצויינים ליד כל מרכיב רלוונטי.
פאי שוקולד
מרכיבים (תבנית טארט בקוטר 22 סמ):
אביזרים:
תבנית טארט
מיקסר/מעבד מזון
לבסיס:
200 גרם קמח שקדים
חצי כוס שמן קוקוס
כף קורנפלור
70 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
לשכבת הפאדג׳:
250 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
50 גרם חמאה (לגרסת פרווה: שמן קוקוס או תחליף חמאה צמחי כמו מחמאה)
3 כפות קמח שקדים
2 כפות סוכר (אפשר לוותר אם אוהבים מריר)
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
150 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה (לגרסת פרווה: קרם קוקוס)
הכנה:
לבסיס:
מערבבים את כל חומרי הבסיס במעבד מזון
בעזרת הידיים משטחים בתוך התבנית ויוצרים שכבה אחידה
אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות למשך 12 דקות
מוציאים מהתנור ומצננים
לשכבת הפאדג׳:
טורפים את הביצים והסוכר בקערה
בקערה מעל סיר עם מים רותחים על להבה נמוכה (בן מארי) ממיסים את השוקולד והחמאה תוך כדי ערבוב (אפשר גם במיקרו בפולסים של 20 שניות)
מוזגים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את תערובת השוקולד לתערובת הביצים וטורפים במהירות עד לאיחוד מלא
מוסיפים את קמח השקדים ומערבבים לאיחוד
מעבירים את התערובת ומשטחים מעל בסיס העוגה
אופים בחום של 140 מעלות למשך 25 דקות
מוציאים מהתנור לצינון
לציפוי:
מביאים לרתיחה את השמנת
מוזגים את השמנת החמה מעל השוקולד ומניחים למשך דקה
מערבבים את השמנת והשוקולד עד לאיחוד מלא
בעזרת מרית, מצפים את שכבת הפאדג׳ של הפאי בקרם השוקולד
מכניסים למקרר למשך שעה לפחות
לאחר כשעה ניתן להוציא מהמקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר
בהצלחה!
אין שמן קוקוס מה אפשר במקום ?
אם אין לי שמן קוקוס במה להחליף?