גלידוניות פיסטוק
- Sapir Dar
- 15 ביוני 2023
- זמן קריאה 2 דקות
אם להיות כנה, עד לא מזמן לא הבנתי ההתלהבות סביב הפיסטוק, לא התחברתי לשילוב של פיסטוק בקינוחים והטעם המתוק לא התחבר לי אליו. אבל אז גיליתי את השילוב של פיסטוק ושוקולד לבן וכשהשליטה היתה בידיים שלי, הצלחתי להגיע לאיזון טעמים שאפילו אני לא האמנתי שאני אוכלת קינוח פיסטוק. זה התחיל במילוי למקרונים, המשיך לגנאש פיסטוק בפרלינים ועכשיו קבלו את הקינוח הבא - גלידוניות פיסטוק!
המילוי מורכב ממוס פיסטוק ושוקולד לבן וכשהוא קופא הוא מקבל מרקם מדהים של גלידה והציפוי גם הוא מורכב משוקולד לבן ומחית פיסטוק שעוטף את הגלידוניות ומוסיף קצת מתיקות וקראנצ׳יות לחגיגה.
מדובר בקינוח מושלם לקיץ, בהבטחה.
טיפ חשוב לפני הציפוי - לוודא שההגלידוניות קפואות היטב (מומלץ להשאיר ללילה במקפיא לפני המצפים בשוקולד המומס)
אני משתמשת במחית פיסטוק טבעית (ללא תוספת שוקולד לבן ולא ממותקת), ניתן להשתמש בממרח פיסטוק ושוקולד לבן ולוותר על תוספות הסוכר והשוקולד הלבן ברכיבי המלית
גלידוניות פיסטוק ושוקולד לבן
מרכיבים (כ-25 יחידות):
למילוי:
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
במידה ומשתמשים במחית פיסטוק טבעית:
3 כפות גדושות של מחית פיסטוק טבעית (לא ממותקת)
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
70 גרם שוקולד לבן + כף מחית פיסטוק
במידה ומשתמשים בממרח פיסטוק ממותק / בתוספת שוקולד לבן:
3 כפות גדושות ממרח פיסטוק ושוקולד לבן
לציפוי:
300 גרם שוקולד לבן
כף מחית פיסטוק
הכנה:
מילוי:
מרוקנים מיכל שמנת מתוקה לקערה
מוסיפים 2 כפות סוכר וכפית תמצית וניל ומקציפים כ2 דקות לקבלת מרקם רך ואוורירי (כמעט קצפתא)
מוסיפים 3 כפות גדושות של מחית פיסטוק
מקציפים בעזרת מיקסר מספר דקות עד לקבלת תערובת אחידה עם מעט נפח
ממיסים 70 גרם שוקולד לבן ומערבבים לתוכו כף מחית פיסטוק לאיחוד
מקפלים את תערובת השוקולד הלבן לתוך תערובת השמנת עד לאיחוד מלא
ממלאים תבנית סיליקון מתאימה (ניתן למלא תבנית גדולה ולחתוך אח״כ לצורת גלידוניות)
מעבירים להקפאה ל3 שעות לפחות (על השלגונים להיות קפואוים וקשיחים מאוד לפני הציפוי, מומלץ להקפיא למשך הלילה)
ציפוי:
בקערה ממיסים שוקולד לבן
מוסיפים כף מחית פיסטוק ומערבבים
מחלצים את הגלידוניות מתבנית הסיליקון, במידת הצורך חותכים לגודל הרצוי, טובלים בשוקולד ומניחים על משטח עם נייר אפיה (במידה ובין לבין הגלידוניות מתרככות יש להחזירן להקפאה לפני הציפוי)
מעבירים חזרה למקפיא להתייצבות של חצי שעה עד שעה
מאחסנים במקפיא
בתאבון!
Comments