קוקי סטיקס - מקלות עוגייה טבולים בשוקולד
- Sapir Dar
- 7 ביולי 2023
- זמן קריאה 2 דקות
אף פעם לא נמאס מעוגיות בצק פריך טובות.
הן לא כבדות מדי, נמסות בפה ותמיד מתאימות ליד שתיה חמה.
הבצק הפריך של העוגיות האלו משמש אותי כבסיס למגוון קינוחים. הוא מעולה אפילו לעוגיות חמאה פשוטות, כאלו שמכינים עם הילדים וקורצים לצורות חמודות.
הפעם החלטתי ללכת על שדרוג קטן והכנתי 2 וריאציות שלו, אחת עם פקאן מסוכר והשניה בטעם פיסטוק.
ובגלל שבא לי לגוון, הלכתי הפעם על צורה של מקלות עוגיות, בהשראת טרנד ה״קוקי סטיקס״ שגם כיף להכנה וגם כיף ונח לטבול בקפה (:
עוגיות קוקי סטיקס
מרכיבים (כ-25 מקלות):
לבצק פריך:
ביצה
חלמון ביצה
300 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
לבצק פקאן: חצי כוס פקאן מסוכר קצוץ
לבצק פיסטוק: כף וחצי מחית פיסטוק טבעית
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר/חלב/לבן לבחירה
כפית שמן
הכנה:
בסיס העוגיות:
במיקסר מערבבים את החמאה, אבקת הסוכר והקמח עד לקבלת פירורים
מוסיפים את הפקאן המסוכר או את מחית הפיסטוק ובנוסף את הביצה והחלמון וממשיכים בערבוב רק עד לקבלת בצק (יש להימנע מלישת יתר)
מכניסים לקירור למשך חצי שעה לפחות
מוציאים מהמקרר ומרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ7 מ״מ
מכניסים את הבצק המרודד למקפיא ל5 דקות או למקרר לחצי שעה
מוציאים וחותכים צורה של מקלות: בעזרת שפכטל או סכין יוצרים צורה של מלבן ואז חותכים פסים לצורה של מקלות
במידה והבצק הופך דביק מדי וקשה לעבודה מכניסים למקפיא ל5 דקות ומוציאים להמשך עבודה
הרכבה ואפייה:
מכניסים את העוגיות להקפאה למשך 10 דקות
אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך עשר דקות עד רבע שעה עד שמשחימים מעט
מוציאים לצינון מוחלט
ציפוי:
במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, ממיסים את השוקולד והשמן
מעבירים לכוס וטובלים כל מקל כך ששליש ממנו יצופה בשוקולד
מניחים על ניר אפיה ומכניסים למקרר לרבע שעה
בתאבון!
טיפ חשוב לעבודה עם בצק פריך:
הבצק מלא חמאה ונוטה להיות דביק, לכן יש לעבוד עם הבצק כשהוא קר. במידה ומתחיל להיות קשה לעבוד עם הבצק יש להכניס אותו למקפיא ל5 דקות ואז להמשיך
Comments