אוזני המן בשלושה טעמים
- Sapir Dar
- 21 במרץ 2024
- זמן קריאה 2 דקות
מאז ומתמיד פורים היה החג האהוב עלי.
חג שכולו מסיבות, ממתקים ורצף של כיף.
תסלחו לי שהמתכון שלי לאוזני המן לא כולל מילוי פרג, אני ופרג לא חברים (;
אוזני המן במתכון הם בטעמים נוטלה, פיסטוק ואלפחורס.
במתכון שלי לאזני המן אני משתמשת בבצק הפריך המנצח שמשמש אותי כמעט לכל העוגיות וכמו שאומרים- סוס מנצח לא מחליפים.
אז פורים שמח ומבדח!
אוזני המן
מרכיבים (כ-30 יחידות)
לבצק פריך:
ביצה
חלמון ביצה
300 גרם קמח לבן
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
למילוי נוטלה :
3 כפות גדושות של ממרח נוטלה
כף קמח שקדים
למילוי אלפחורס:
3 כפות ריבת חלב
3 כפות קוקוס טחון
כף קמח שקדים
למילוי פיסטוק ושוקולד לבן:
3 כפות מחית פיסטוק
אם המחית לא ממותקת- 2 כפות שטוחות אבקת סוכר
כף שוקולד לבן קצוץ/ פתיתים
הכנה:
לבצק:
במיקסר מערבבים את החמאה, אבקת הסוכר והקמח עד לקבלת פירורים
מוסיפים את הביצה והחלמון וממשיכים בערבוב רק עד לקבלת בצק (יש להימנע מלישת יתר)
מכניסים לקירור למשך חצי שעה לפחות
מוציאים מהמקרר ומרדדים בין 2 ניירות אפייה
מכניסים את הבצק המרודד למקפיא ל5 דקות או למקרר לחצי שעה
מוציאים וקורצים עיגולים בקוטר כ-8 ס״מ
במידה והבצק הופך דביק מדי וקשה לעבודה מכניסים למקפיא ל5 דקות ומוציאים להמשך עבודה
מילוי הרכבה ואפיה :
מערבבים את מרכיבי המילוי הרצוי
מניחים כפית מהמילוי במרכז
מקפלים פנימה 3 פאות כך שיתקבל משולש וישאר פתח באמצע ומהדקים
מכניסים את העוגיות להקפאה למשך 5-10 דקות
אופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך רבע שעה עד שמשחימים מעט
בתאבון!
טיפ חשוב לעבודה עם בצק פריך:
הבצק מלא חמאה ונוטה להיות דביק, לכן יש לעבוד עם הבצק כשהוא קר. במידה ומתחיל להיות קשה לעבוד עם הבצק יש להכניס אותו למקפיא ל5 דקות ואז להמשיך
Comments