top of page

סופט קוקיז בשני טעמים

  • תמונת הסופר/ת: Sapir Dar
    Sapir Dar
  • 9 ביוני 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 19 במאי 2024

הסופט קוקיז תפסו תאוצה בשנים האחרונות והפכו לטרנד מטורף.


מדובר בעוגיות שבבסיסן הן עוגיות שוקולד צ׳יפס עבות יחסית מבצק מעט קריספי מבחוץ ורך מבפנים. כיף לאכול אותן חמות מעט כשהשוקולד והתוספות בפנים נמסות בפה.

כדי לשמור על הצורה העגולה והיפה ועל העובי שלהן מה שנותן להן את האפשרות להישאר רכות מבפנים, משתמשים ברינגים לאפייה של העוגיות.


ההכנה של העוגיות די פשוטה, מה שקצת מקשה על התהליך זה שלב חילוץ העוגיות מהרינגים וכאן אפשר להיעזר בכפית כשהעוגיות מצטננות מעט ובעדינות לדחוף את העוגיה מהתחתית עד שנשלפת לחלוטין מהרינג.


אני הכנתי את העוגיות בשני טעמים והמתכון מדבר על שניהם: עוגיות שוקולד צ׳יפס קלאסיות ובצק דובדבן ושוקולד לבן



סופט קוקיז


אביזרים:

  • 15 רינגים בקוטר של כ5-6 ס״מ (ניתן להשתמש ברינגים בכל גודל אחר ולהתאים את הכמויות)

  • לא חובה: מיקסר/מעבד מזון

  • לא חובה: כף גלידה


מרכיבים (15 עוגיות בקוטר 6 ס״מ מכל טעם):


לבצק בסיסי:

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 70 גרם סוכר חום

  • 70 גרם סוכר לבן

  • ביצה

  • קורט מלח

  • כפית תמצית וניל

  • 170 גרם קמח

  • כפית אבקת אפייה


לעוגיות שוקולד צ׳יפס:

  • כוס שבבי שוקולד מריר (או שוקולד מריר קצוץ)

  • לקישוט: חצי כוס שוקולד חלב מומס עם כפית שמן


לעוגיות מבצק דובדבן ושוקולד לבן:

  • 2 כפות מחית דובדבן (אפשר גם מחית פירות יער)

  • כוס שבבי שוקולד לבן (או שוקולד לבן קצוץ)

  • לקישוט:


הכנה:

בצק בסיסי:

  1. בקערה, במיקסר או במעבד מזון: מערבבים חמאה, סוכר חום, סוכר לבן ותמצית וניל עד לקבלת קרם אחיד

  2. מוסיפים את הביצה וטורפים לאיחוד

  3. מוסיפים את הקמח, מלח ואבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת בצק עוגיות אחיד


לעוגיות שוקולד צ׳יפס:

  1. מוסיפים את שבבי השוקולד המריר ומערבבים


לעוגיות מבצק דובדבן ושוקולד לבן:

  1. מוסיפים את מחית הדובדבן ומערבבים לאיחוד עד שהבצק הופך ורוד

  2. מוסיפים את שבבי השוקולד הלבן ומערבבים לאיחוד


אפייה:

  1. עדיף להשתמש בכף גלידה וליצור כדורים מהבצק

  2. מניחים כל כדור במרכז כל רינג

  3. אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות בתכנית טורבו כ10-15 דקות או עד שהעוגיות משחימות ממש מעט בצדדים

  4. מוציאים מהתנור לצינון מעט ומחלצים מהרינגים


לקישוט:

  • מזלפים חצי כוס שוקולד מומס עם חצי כפית שמן בצורה של פסים מעל העוגיות


בתאבון!








Commenti


bottom of page