עוגיות שוקולד צ׳יפס רכות ומושחתות
- Sapir Dar
- 23 במאי 2024
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 13 בינו׳
מכירים את העוגיות העבות והטעימות שמבחוץ מעט קריספיות ומבפנים רכות והשוקולד בפנים נמס ויש גם תוספות מושחתות שהופכות את העוגיה לקינוח מושלם?
ב20 דקות אפשר להכין עוגיות שוקולד צ׳יפס רכות בבית ולהעשיר בתוספות שאתם אוהבים.
במתכון הזה הכנתי עוגיות שוקולד צ׳יפס רכות בתוספת סוכריות m&m אבל לגמרי אפשר לשנות ולשים תוספות אחרות.
הכי נח להכין את העוגיות בתבנית שקעים עגולים, עדיפות לקוטר 10 ס״מ לפחות וגובה של עד 2 ס״מ.
אם אין בבית- אפשר להשתמש גם בתבניות שמיועדות למאפינס ולמלא אותן לגובה של 1.5 ס״מ.
עוגיות שוקולד צ׳יפס m&m רכות
אביזרים:
תבנית שקעים עגולים או רינגים או תבניות מאפין (בתבניות מאפין ממלאים שליש גובה ומשטחים את הבצק לפני אפיה)
מרכיבים (8 עוגיות בקוטר 10 ס״מ):
לבצק:
100 גרם חמאה רכה
70 גרם סוכר חום
70 גרם סוכר לבן
ביצה
קורט מלח
כפית תמצית וניל
170 גרם קמח
כפית אבקת אפייה
לתוספות (אפשר לשנות כמויות וסוגים לפי הטעם):
שליש כוס פתיתי שוקולד מריר (או קצוץ)
שליש כוס פתיתי שוקולד חלב (או קצוץ)
2/3 כוס סוכריות m&m (או עדשים)
הכנה:
בקערה, במיקסר או במעבד מזון: מערבבים חמאה, סוכר חום, סוכר לבן ותמצית וניל עד לקבלת קרם אחיד
מוסיפים את הביצה וטורפים לאיחוד
מוסיפים את הקמח, מלח ואבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת בצק עוגיות אחיד
מוסיפים את התוספות (שבבי השוקולד והסוכריות) ומערבבים
אפייה:
בעזרת 2 כפות- ממלאים את השקעים בתבנית ומשטחים
אופים בתנור שחומם מראש על 160 מעלות בתכנית טורבו כ-17 דקות או עד שהעוגיות משחימות ממש מעט למעלה בצדדים (באמצע צריכות להישאר רכות)
מוציאים מהתנור לצינון של 10 דקות, מחלצים מהתבנית ומגישים.
בתאבון!
Comments